2013 İçin Gelen Yorumlar Keyif Kaçırıyor - Son Dakika
Finans

2013 İçin Gelen Yorumlar Keyif Kaçırıyor

2013 İçin Gelen Yorumlar Keyif Kaçırıyor

2012`yi bitirmek için geri sayıma başladığımız şu günlerde yeni yıl için gelen yorumlar keyifleri kaçırıyor

14.12.2012 08:15

2012'yi bitirmek için geri sayıma başladığımız şu günlerde yeni yıl için gelen yorumlar keyifleri kaçırıyor.

THE LİRA

Yılın bitmesine neredeyse iki hafta kaldı. Piyasaların gözü ABD'de günden son iki aydır aynı mali uçurum. Noel'den önce bir anlaşmaya varılması umudu yavaş yavaş tükeniyor. Her ne kadar taraflar umutlu açıklamalar yapsalar da dönüp bakıldığında hafta başında Obama'nın planını esnetmesine karşın Boehner ve ekibinin direndiği görülüyor.

Genel kanı ise mali uçurum tarafında bir sonucun alınacağı. Bu yıl içinde bir anlaşma olma olasılığı azalsa da yeni yılda Şubat Mart gibi bu sürecin sonuçlanacağı inancı büyük.

Piyasanın önde gelen isimlerinin yeni yıl korkuları içinde mali uçurum yer almıyor. Konuya dair en son yorum ise piyasasının takibindeki önemli isimlerden biri Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein.

Blankfein'e göre Washigton mali uçurumdan kaçmanın bir yolunu bulacak ama piyasalar için zor bir yıl geliyor. 2013'te kemer sıkma önlemlerinin ekonomilere nefes aldırmayacağını belirten Goldman Sachs CEO'su, gelecek 12 aylık dönemde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Yakın vadede bütçe dengelerinin oluşturulması çalışmalarının öne çıkacağını belirten Blankfein, kendilerinin kriz sonrası yeni dünya düzeni için hazırlandıklarını belirtti.

Ünlü yatırımcı Jim Rogers'da 2013 için umutsuz olanlar arasında. Jim Rogers 2012′de piyasaları mutlu edecek bol likidite yılı olduğunu 2013′ün ise endişe yılı olacağını söyledi. Krizlerin arka arkaya patlak vermesi ve piyasa kurallarının yeniden yazılması ile değişen düzen son dönemde her yeni yıl için endişe anlamına geliyor. Uzmanlar 2012 yılı için iyimserken 2013 için aynı iyimserliği koruyamadıklarını gizlemiyorlar.

Emtia piyasalarının gurusu ünlü yatırımcı Jim Rogers'da bu öngörüye katılanlardan. Rogers 2012'nin küresel piyasalarda para basma yılı olduğunun altını çizdi. Bu yılın iyi 2013'ün endişe 2014'ün ise panik yıla olacağını savunan ünlü yatırımcı, 2012'de birçok iyi haber geldiğini söyledi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans 2013 İçin Gelen Yorumlar Keyif Kaçırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement