Fetö'cüler Camiyi Karargah Olarak Kullanmış - Son Dakika
Genel

Fetö'cüler Camiyi Karargah Olarak Kullanmış

- FETÖ'cüler camiyi karargah olarak kullanmışDİYARBAKIR - Eski Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Şale Saraç'ın yargılandığı davada tanıklardan biri, FETÖ üyelerinin, lojmanlarda bulunan bir caminin altında toplandığını ve burayı karargah olarak kullandıklarını iddia etti.

06.12.2017 16:53

- FETÖ'cüler camiyi karargah olarak kullanmış

DİYARBAKIR - Eski Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Şale Saraç'ın yargılandığı davada tanıklardan biri, FETÖ üyelerinin, lojmanlarda bulunan bir caminin altında toplandığını ve burayı karargah olarak kullandıklarını iddia etti.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ayşegül Jale Saraç ile Aytekin Sır ve avukatları katılırken, tutuksuz yargılanan sanıklar Sabri Eyigün ila Arslan Bilici duruşmaya katılmadı. Geçtiğimiz duruşma mahkeme tarafından istenen belgelerin okunması ile başlayan davada, mahkeme başkanı Saraç'a, rektör olduğu dönemde bin 991 kişinin üniversiteye atama yapıldığını söyledi. Daha sonra savunma yapan Saraç, kendisinin üniversitede yapılan atamalarla ve şahıslar hakkında herhangi bir inceleme yapma fırsatının olmadığını söyledi. Saraç, "Bin 991 miktarı çok yüksek. Bu kanaatimce zaten personelken yükselme sınavı ile yapılan atamaları da kapsamıştır, ondan bu kadar yüksek bir rakam çıkmıştır. Bununla ilgili kesin açıklamayı inceleme yaptıktan sonra verebilirim" dedi.

Saraç, dijital materyallerde herhangi bir suç unsurunun bulunmamasının söylenmesi üzerine, "Zaten olması mümkün değil. Ortada bir suç yok, suçlu da yok" diye konuştu.

Bir tanığın, üniversite lojmanlarında bulunan caminin alt tarafının toplantı yeri ve karargah olarak kullanıldığı ifadesinin ardından söz alan Saraç, "Tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Ortada kesin, somut bir durum söz konusu değildir. Kişiye özel kadro açmadık, biz bunları kalifiyeli elemanlar almak için yaptık. İnançlıyım ve bağımsızım, Personelleri, MİT'ten, istihbarattan devletten bilgi aldıktan sonra, herhangi bir sıkıntısı yoksa alıyorduk" ifadelerinde bulundu.

"Bize madalya takılması gerekiyor"

Ortada bir suç olmadığını buna göre suçlunun da olmadığını savunan Saraç, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız 17-25 Aralık'tan sonra bir şey işlenmişse suç sayılacak diye konuştu. 17 Aralık'tan sonra hiçbir alım söz konusu olmadı. Biz vatanımızı ve milletimizi hep sevdik. Bize madalya takılması gerekiyor. Tüm tehditlere rağmen bunlardan ödün vermedik. Ben güvenilirliğim ile bilinirim, bundan sonra kimse dürüst olmaya cesaret edemeyecek, biz bunlarla mücadele ettik. Tahliyemi talep ediyorum."

Daha sonra savunması alınan tutuklu sanıklardan Aytekin Sır ise, birçok insanla yaptığı iş nedeni ile görüştüğünü bu nedenle insanların kendisini tanıdığını söyledi. Sır, "Bu görüşmeler örgütsel faaliyetler kesinlikle değil. Güneydoğu'da uzun süre görev yaptığım için özellikle İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının seminerlerine katıldım. Erdem Karadeniz'in benim için söylediği 'Valilerin piri' söylemini kabul etmiyorum. 500 gündür tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Ara kararını açıklamak için duruşmaya ara veren mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve eksik dosyaların tamamlanması için duruşmayı şubat ayına erteledi.

FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında dönemin DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile rektör yardımcıları Prof. Dr. Aytekin Sır, Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aslan Bilici hakkında silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Fetö\'cüler Camiyi Karargah Olarak Kullanmış
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Fetö'cüler Camiyi Karargah Olarak Kullanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement