Hataylı lise öğrencisi Hasan Altan, projesiyle Arjantin'de düzenlenen ECXPOCYTAR 2017'de dünya birincisi oldu
Altan: "Projemiz kapsamında gençlere yardımlaşma ve paylaşmayla alakalı testler uyguladık"
"Gençlerimize örnek olmak amacıyla yaşlılarımıza ziyaretler gerçekleştirerek, onların evlerinin temizlenmesinde yardımcı olduk"
"Suriyeli çocuklarla, zihinsel engelli çocuklar ve köyde yaşayan çocuklar ile yine yardımlaşma ve dayanışma üzerine röportajlar gerçekleştirerek onlarla sohbetler yaparak, yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini anlattık"
HATAY - Arjantin'in La Pampa eyaletinin başkenti Santa Rosa'da düzenlenen, ECXPOCYTAR 2017 proje yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Hataylı 11. sınıf öğrencisi Hasan Altan, dünya birinciliğini ve en iyi proje ödülünü kazandı.
ECXPOCYTAR Türkiye temsilcisi Ümit Karademir'in liderliğinde Payas STEM Koordinatörü Cem Kağar ve öğrencileri Hasan Altan'dan oluşan Türk ekibi, Arjantin'de büyük başarıya imza attı. 11'inci sınıf öğrencisi Hasan Altan'ın "Sosyal Davranışların Geliştirilmesi, Paylaşma ve Yardımlaşma" isimli projesi ECXPOCYTAR 2017 proje yarışmasında birinci oldu. Ekibin Hatay'ın Payas 'Dünya Birinciliğini ve En İyi Proje' ödülünü kazandırarak dönmesi büyük bir sevinçle karşılandı.
Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinde açıklamalarda bulunan Payas STEM Koordinatörü Cem Kağar, Payas STEM'in 2016 yılında kurulduğunu ve bir yılı tamamladığını belirterek, "STEM, 2010 yılında ABD'de yoğun bir şekilde uygulanan bir eğitim modeli. İngilizce dört kelimeden oluşan 'Science, Technology, Engineering and Mathematics' bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği bir araya getirip, disiplinler arası şekilde çocuklara eğitim veren bir merkezdir" dedi.
Kurumun bir yıllık çalışmalarından da bahseden Kağar, küçük ama dev bir kadrolarının olduğunu ifade ederek 5 öğretmen ve 2 gönüllü olmak üzere 7 kişilik bir ekipten oluştuklarını söyledi.
Yaptıkları projeler ile bu yıl Google'ın desteklediği kurumlardan biri olduklarını da ifade eden Kağar, "Öğrencimiz Hasan Altan'ın projesiyle Brezilya'da 2017 MİLSET organizasyonun düzenlediği Exposcience katıldık. Oradaki Türk takımları arasından seçilerek Arjantin'e gitmeye hak kazandık. ve daha sonra Arjantin'de düzenlenen EXPOCYTAR 2017 proje yarışmasında da öğrencimiz Hasan Altan yapmış olduğu proje ile dünya birincisi olarak büyük bir ödül ile ülkemize geri döndü. Hasan, çalışkanlığı, efendiliği, azmi ve örnek davranışları ile ülkemizin göğsünü kabartıp övünç kaynağımız olmuştur. Allah her zaman yolunu ve bahtını açık etsin" dedi.
"Yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini anlattık"
ECXPOCYTAR 2017 proje yarışmasında 'Dünya Birinciliğini ve En İyi Proje' ödülünü kazanan özel bir okulun 11'inci sınıf öğrencisi Hasan Altan, projenin sosyal bir proje ve yardımlaşmanın, dayanışmanın geliştirilmesine yönelik olduğunu söyledi. Altan, "Projemiz kapsamında lise çağındaki gençlere seminerler düzenledik. Seminerler öncesi ve sonrasında öğrencilere testler uyguladık. Testlerin içeriklerinde yardımlaşma ve paylaşma ile alakalı sorular bulunmaktaydı. Test sonucunda seminerlerdeki amaçlarımıza ulaşmış olduğumuzu gördük. Yine projemizde gençlerimize örnek olmak amacıyla yaşlılarımıza ziyaretler gerçekleştirerek, onların evlerinin temizlenmesinde yardımcı olduk. Suriyeli çocuklarla, zihinsel engelli çocuklar ve köyde yaşayan çocuklar ile yine yardımlaşma ve dayanışma üzerine röportajlar gerçekleştirerek onlarla sohbetler yaparak, yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini anlattık" dedi.
Yarışmaya birçok ülkeden katılımın olduğuna değinen Hasan Altan, "Oraya ülkemizi temsil edecek, bayrağımızı orada dalgalandıracak olmanın gururuyla gittik. Allah'a şükürler olsun ki ülkemize yakışacak birincilik ödülü ile ülkemize döndük. Orada açtığımız standımız büyük ilgi gördü" ifadelerini kaydetti. Altan, bundan sonraki süreçte projelerini küçük yaştaki çocuklar ile sürdürerek, yardımlaşma ve paylaşmanın önemini 'beşikten mezara kadar' deyimiyle aşılamayı planladıklarını söyledi.
Hasan Altan, projesiyle 'Dünya birinciliğini ve En İyi Proje Ödülünü' almasında kendisine destek olan ve emeği geçen ECXPOCYTAR Türkiye temsilcisi Ümit Karademir, Payas Stem Koordinatörü Cem Kağar, projenin bilimsel danışmanlığını yapan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Nevin Şişman ile tüm öğretmenlerine de teşekkür etti.
Hasan Altan
2001 yılında Hatay'ın Payas ilçesinde dünyaya gelen Altan geçtiğimiz Nisan ayında ABD'de düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden 250 binden fazla öğrencinin katıldığı Fırst Robotic Competition'a SPARC 5665 takımı ile katılarak Jüri Özel Ödülü ve Dean's List ödüllerini aldı. Hasan Altan bununla yetinmeyerek iki yılda bir düzenlenen dünyanın en prestijli proje fuarı olan Brezilya'nın Fortaleza şehrinde yapılan MİLSET Exposcience 2017'de projesiyle beğeni kazandı. Altan, geçtiğimiz günlerde Arjantin'de düzenlenen EXPOCYTAR 2017 proje yarışmasında aldığı 'Dünya Birinciliği'ni elde ederek başarısını taçlandırdı.
Son Dakika › Genel › Hataylı Lise Öğrencisi Hasan Altan, Projesiyle Arjantin'de Düzenlenen Ecxpocytar 2017'de Dünya... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?