TİB'in Başına MİT'ten Bir İsim Geçiyor - Son Dakika
Güncel - Operasyon

TİB'in Başına MİT'ten Bir İsim Geçiyor

TİB\'in Başına MİT\'ten Bir İsim Geçiyor

Yolsuzluk operasyonunda telefon görüşmelerinin kamuoyuna yansımanın ardından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na MİT'ten bir isim atandı.

24.12.2013 08:01  Güncelleme: 08:06

'17 Aralık Operasyonu' kapsamında bazı telefon görüşmelerinin kamuoyuna yansımasının ardından, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na Fidan'a yakın bir isim olan Ahmet Celalettin Çelik atandı.

KRİTİK KOLTUĞA SÜRPRİZ İSİM

Milliyet'in haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk soruşturması çerçevesinde yaptığı bazı telefon dinlemelerinin kayıtlarının kamuoyuna yansımasının ardından hükümet, dinlemeler konusundaki en kritik koltuğa sürpriz bir ismi atadı.

HAKAN FİDAN'A YAKIN BİR İSİM

İletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınmasının hukuka uygun yapılmasını sağlamakla görevli olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) MİT kökenli Ahmet Cemalettin Çelik getirildi. Çelik'in, bir dönem cemaatin hedefinde olduğu belirtilen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yakın bir isim olduğu iddia edildi. Çelik'in, aylardır vekaleten yönetilen kuruma operasyondan hemen sonra atanması dikkati çekti.

İMZALARI BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI ATTI

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na Çelik'in atanmasına ilişkin kararnamede, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaları yer aldı. TİB'in kurucu başkanı Fethi Şimşek'in Ankara Başsavcılığı'na atanmasından bu yana, 1 yılı aşkın süredir TİB'in başında vekaleten Osman Nihat Şen bulunuyordu. Ahmet Cemalettin Çelik'in, açık bulunan 1'inci derece kadrolu ve +6400 ek göstergeli Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

DİNLEMELERİN KAMUOYUNA YANSIMASI DÜĞMEYİ BASTIRDI

Çelik'in yolsuzluk operasyonu çerçevesinde kayıt altına alınan bazı telefon dinlemelerinin kamuoyuna yansımasının ardından yapılması dikkat çekti. Çelik'in atama kararnamesi, 19 Aralık Perşembe günü imzalandı. Ancak dün Resmi Gazete'ye gönderilen kararname, dün yayımlandı.

ÇELİK KİMDİR?

TİB'in başına getirilen Çelik'in, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yakın isimlerden biri olduğu belirtildi. Mülkiye yani Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Çelik, uzun yıllar Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'nde uzman olarak çalıştı. Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nde yöneticilik yapan Çelik, Fidan'ın müsteşar olmasından sonra MİT'e geçti. TİB'e, Başbakanlık ve MİT'e hâkim bürokrasi içinde yer alan bir ismin atanması dikkati çekti.

Geçen seneden beri MİT'te görev yapan Çelik'in TİB'e atanmasıyla, emniyetin bürokrasiye yönelik dinleme talepleri konusunda hükümetin önceden önlem almasının amaçlandığı öne sürülüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • sade vatandas: TURKIYE CUMHURIYETINE GEZIDEN SONRA BU YAPILAN IHANETINI ELBET BASBAKANIMIZ HESABINI SORUCAK 16 24 Yanıtla
  • KUTU KUTU PENSE: DAHA DÜNE KADAR MİT mossad a ÇALIŞIYORDU ERDOĞAN HÜKÜMETİ MİTİN İÇİNDE Kİ PİSLİKLERİ VATAN HAİNLERİNİ TEMİZLEDİĞİ GİBİ ABD BASININDA İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLDİ. BASINDA MÜSTEŞARIMIZ SAYIN HAKAN FİDAN VE DE SAYIN BAŞBAKANIMIZLA İLGİLİ TAMAMİYLE KARALAMA KAMPANYALARI YÜRÜTÜLMEKTE..HİTLERİN Bİ GÜZEL HAKLARINDAN GELDİĞİ YAHUDİ BOZUNTULARI T Ü R K İ Y E T Ü R K L E R İ N D İ R KİRLİ OYUNLARINIZ BİZE SÖKMEZ NE GÜZEL DEMİŞ HİTLER BİR GÜN ÖLDÜRMEDİĞİM HER YAHUDİ İÇİN BENİ LANETLİYECEKSİNİZ ADAM BİLİYORMUŞ BİŞEYLER DÜNYAYI KARIŞTIRAN HAİNLER 2 1 Yanıtla
  • memur: bu millet sizden görev bekliyor bu insanlar size güvendi ve size oyverdi tek başınıza geldiniz görevinizi iyiyapın 1 0 Yanıtla

Advertisement