Hak-İş'ten ''14 Ağustos Dünya Rabia Günü'' açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hak-İş'ten ''14 Ağustos Dünya Rabia Günü'' açıklaması

Hak-İş\'ten \'\'14 Ağustos Dünya Rabia Günü\'\' açıklaması

Hak İş Genel Başkanı Arslan, ''14 Ağustos Rabia Günü'nün'', masum şehitleri anma, insanlığın ve vicdanların sesi olmak için birlik günü olduğunu söyledi.

13.08.2014 23:04  Güncelleme: 10:58

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda asker, insanların üzerine kurşunlar yağdırılırken, sahra hastanesi ateşe verilirken, insanlar diri diri yakılırken, orada ölen sadece Mısırlılar değil, insanlığın vicdanıydı. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadesini kullandı.

Arslan, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 14 Ağustos 2013'te Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda kanlı katliamda şehit olanların ruhlarından doğan Dünya Rabia Günü'nün sadece Mısır'da değil Gazze'de, Doğu Türkistan'da, Musul'da, Kerkük'te, Suriye'de ve tüm dünyadaki mazlumların, ezilenlerin ve zulme uğrayanların günü olduğunu bildirdi.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda iradelerine ve geleceklerine sahip çıkmak için onurlu şekilde direnen Mısır halkının kadın ve çocuk demeden keskin nişancılar tarafından katledilmesinin yüreklerde derin bir iz bıraktığını belirten Arslan, "Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda asker insanların üzerine kurşunlar yağdırırken, sahra hastanesi ateşe verilirken, insanlar diri diri yakılırken, orada ölen sadece Mısırlılar değil, insanlığın vicdanıydı. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, şunları kaydetti:

"Rabia katliamında kan içindeki parçalanmış bedenlerin acısından, elinde Kur'an ile şehit olanların ruhlarından, gelinlik yerine kefen giyen şehit Esma'nın umut dolu gözlerinden doğan 14 Ağustos Rabia Günü masum şehitleri anma, insanlığın ve vicdanların sesi olmak için birlik günüdür.

Hak-İş Konfederasyonu olarak teşkilatlarımızla birlikte 14 Ağustos Dünya Rabia Gününde üyesi olduğumuz Rabia Platformunun 'Tüm Mazlumlar İçin Sesini Yükselt' sloganı ile başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'de organize ettiği etkinliklere katılarak dayanışma içerisinde olacağız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hak-İş'ten ''14 Ağustos Dünya Rabia Günü'' açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement