14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika
Güncel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

14 Ağustos Dünya Rabia Günü etkinlikleri kapsamında, Genç Memur Sen İl Temsilciliği basın açıklaması yaptı.

14.08.2014 14:40

14 Ağustos Dünya Rabia Günü etkinlikleri kapsamında, Genç Memur-Sen İl Temsilciliği basın açıklaması yaptı.

İskele Caddesi'ndeki Hz. Ömer Camisi'nin avlusunda toplanan Genç Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları attı.

Mısırdaki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen "Dünya Rabia Günü" dolayısıyla Rabia Platformu ve Genç Memur-Sen üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Rabia Platformu Sözcüsü Cihad Aktaş, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabi Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsattı.

İnsanlığın, Mısır'da darbeci Sisi'nin, Suriye'de cani Esed'in, Gazze'de katil İsrail'in, Şengal'de barbar IŞİD'in, Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insanlığı katletmesine ve insanlık onurunu çiğnemesine seyirci kalındığını vurgulayan Aktaş, Rabia Günü'nün, Muhammedi bedenleri vahşet ve işkenceyle tanıştıran insanlıktan nasipsiz yönetimlerin, Halep'te, Telafer'de, dünyanın farklı yerlerinde, farklı dinlere, mezheplere, milletlere mensup mazlumlara zulme ederek insanlığı katleden zalimlerin kabus günü olduğunu bildirdi.

Aktaş, Rabia Günü'nün, insanlığın vicdanlara seslenme, ümmetin kim olduğuna bakmaksızın mazlumlara el verme, insanlığın ve ümmetin dünyanın bütün zalimlerine birlikte direnme ve diklenme günü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Rabia Günü, çocuklara ve gelecek nesillere, dünya insanlığına birlikte yaşayabileceğimizi, birlikte yol alabileceğimizi, zulmü ve zalimleri birlikte bitirebileceğimizi haykırma günüdür. Bugün Şengal'de yüzlerce Kürt'ü katleden, binlercesinin aç ve susuz bir şekilde Şengal dağlarında ölüme terk edilmesine, on binlercesinin evlerini terk etmesine sebep olan, yüzlerce kürt kadınının namusuna kasteden, Rojava'da aylardan beri mazlum Kürt halkına yönelik saldırılarına devam eden, Irak Kürdistan Bölgesine saldıran, yüzlerce Şii'yi katleden IŞİD'in İsrail'den zerre kadar farkı yoktur. Hiçbir eylemi ve söylemi Müslümanlıkla zerre kadar bağdaşmayan IŞİD'i kınıyoruz. Söz konusu Kürtler olduğu zaman, Şengal'i, Rojava'yı görmeyen bir kısım Türkiye kamuoyu ve medyasını vicdan pazarlığı yapmayı terk etmeye, üç maymunları oynamayı bırakıp mazlum kim olursa olsun zulme karşı ses çıkartmaya davet ediyoruz."

Kalabalık, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement