19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Kocaeli'nin İzmit ve Karamürsel ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2017 14:40

Kocaeli'nin İzmit ve Karamürsel ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İzmit Saat Kulesi alanındaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törende, Kocaeli Fen Lisesi öğrencisi Ekrem Kavsara "Şehitler ve Gaziler" şiirini okudu.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, törene katılan şehir ve gazi aileleriyle yakından ilgilendi.

Törene, Garnizon ve EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun ile daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Karamürsel

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karamürsel Temsilcisi Yaşar Göközkut, günün anlam ve önemi belirten konuşma yaptı.

Gün dolayısıyla ayrıca Karamürsel Belediyesi şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verdi ve İlçe Müftülüğü tarafından bütün camilerde şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Tören ve etkinliklere Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik, İlçe Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karamürsel Temsilcisi Yaşar Göközkut ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement