Ermenilerden 24 Nisan Protestosu - Son Dakika
Güncel

Ermenilerden 24 Nisan Protestosu

Bir grup Ermeni, 1915 olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan nedeniyle, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

24.04.2014 16:47  Güncelleme: 17:00

Lübnan'da bir grup Ermeni, 1915'teki olayların yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan günü nedeniyle, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

Ermeni Katolik Patrikhanesi'nde düzenlenen anma töreni sonrası yaklaşık 300 kadar Ermeni, yürüyerek Türkiye Büyükelçiliği önüne geldi. Burada Lübnan ve Ermenistan milli marşlarının okunmasının ardından grup sözcüleri, Arapça ve Ermenice konuşmalar yaptı.

Konuşmalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı eleştirildi.

"Türkiye'nin soykırım iddialarını kabul etmesi, Ermenilere mülklerini geri vermesi ve tazminat ödemesi gerektiğini" savunan grup sözcüsü, "Erdoğan'ın açıklamaları sadece içi boş kelimeler. Somut adımlar istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Göstericiler, Türkiye ve Başbakan Erdoğan aleyhinde slogan attı.

Eylem esnasında geniş güvenlik önlemleri alındı. - Lübnan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ermenilerden 24 Nisan Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement