2 29'uncu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Işık Üniversitesinde Açıldı - Son Dakika
Güncel

2 29'uncu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Işık Üniversitesinde Açıldı

2 29\'uncu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Işık Üniversitesinde Açıldı

Haber-kamera.Nurcan KIRCALI İstanbulDHA Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl serbest konulu olarak düzenlenen 29'uncu Uluslaraarası Karikatür yarışması sergisi, Işık Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nafiye Güneç Kıyak tarafından açıldı.

21.05.2013 00:26

Haber-kamera: Nurcan KIRCALI İstanbulDHA Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl serbest konulu olarak düzenlenen 29'uncu Uluslaraarası Karikatür yarışması sergisi, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak tarafından açıldı. Üniversitenin Şile Kampüsü'ndeki açılışta konuşan Rektör Prof Dr Nafiye Güneç Kıyak, "Işık Üniversitesinin 16'ıncı Kuruluş yıldönümü etkinlileri kapsamında düzenlenen Uluslararası Karikatür sanatçılarının eserlerini izlerken, her bir eserde ayrı espri, ayrı eleştiriyi görmek mümkün ama esas dikkate alınması gereken ise her ülkeye göre değerlendirilmiş bir espri anlayışı mevcut eserlerde. Ben hatırlıyorum bir zamanlar ülkemizde bir Red Kit, Gırgır dergilerini izlerdik. Ama şimdi bakın artık onlar da yok oldu" dedi.

ECEVİT, DEMİREL DE KARİKATÜRLERDE YER ALMIŞTI

Prof. Dr. Kıyak, "Siyaset arenasında da siyasetçilerimiz karikatürlerde yer aldılar. Sayın Bülent Ecevit, sayın Süleyman Demirel bu eserlerde onlarca kez yer almışlardı hatırlarım. Ancak şimdi artık neredeyse bu tarz çalışmalar yok oldu" diye konuştu.

Sergi açılışına, üniversite dekanları ve akademisyenler katıldı. Karikatür yarışmasının seçiciler kurulu, 4 Haziran 2012 tarihinde Bodrum'da yaptığı değerlendirmede birinciliğe Türk Sanatçı Doğan Arslan ile İranlı sanatçı Javad Alizadeh, ikinciliğe Sırbistan'dan Vladimir Stankovski, üçüncülüğe ise Polonya'dan Pawel Kuczynski'yi değer gördü.

Ayrıca seçici kurul Jose Antonio (Brezilya), Ludo Goderis (Belçika), Musa Gümüş(Türkiye), Aliyeh Mazeheri (İran), Rodrigo Mineu (Brezilya), Negin Nagihihey(İran), Sargeh Riabokon (Ukrayna), Raimundo Waldez (Brezilya), Cai Weidong (Çin)ve Bert M.L Witte (Hollanda) başarı ödülü aldılar.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür yarışmasına düzenlendiği yıllar içerisinde 136 ülkeden 7800 sanatçı 70 bin civarında eserin katıldığı bildirildi. Sergi, 7 Haziran tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 29'uncu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Işık Üniversitesinde Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement