2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi

2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: ''Çağın bütün imkan ve nimetlerinden istifade etmeli, ama insanı ruhen ve fiziken merkeze almalı. Bu konuda aileye, öğretmenlere, yerel yönetimlere, sivil toplum ku...

26.10.2013 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çağın bütün imkan ve nimetlerinden istifade edilmesini ama insanın ruhen ve fiziken merkeze alınmasının önemine işaret ederek, "Bu konuda aileye, öğretmenlere, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, idarecilere büyük görevler düşüyor" dedi.

Müezzinoğlu, Kültür, Toplum ve Aile Derneği tarafından Grand Cevahir Otel'de düzenlenen 2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "teknoloji bağımlılığı"nın son derece önemli bir konu başlığı olduğunu belirtti, teknolojinin doğru kullanımının önemini vurguladı.

İnsanın, yaratılanların en kamili ve gelişmişi olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, her alanda insanın merkezde olduğu bir yapıyı geliştirmek gerektiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün, sağlığı "Ruhen ve fiziken sağlıklı olma halidir" diye tanımladığını aktaran Müezzinoğlu, "Bu ikisinin de bir bütün ve dengeli olarak geliştirilmesi gerekir" diye konuştu.

Müezzinoğlu, hamilelikten itibaren bebeğin fiziki sağlığının geliştirilmesine çok önem verildiğini, ancak bunun ruh sağlığı için söylenemeyeceğini dile getirdi.

Çocuk için güven, sevgi, huzur ortamının önemine değinen Müezzinoğlu, çocuğun ruh sağlığı hukukunun korunması ve ona saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Günümüzde artık sadece zekanın değil, ruhsal ve sosyal zekanın da konuşulduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, "Bireyin, ailenin ve toplumun ruhsal sağlığını korumak adına neler yapılıyor?" diye sordu.

Müezzinoğlu, bireyden başlayarak, toplumun tamamının ruh sağlığının ve huzurunun korunması, geliştirilmesine yönelik toplumsal bir talebin gerekliliğini dile getirdi.

Teknolojinin yaşamı kolaylaştırmak için gerekli olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Teknoloji bizi mahkum etmeye başladığı an durup düşünmeliyiz. Çağın bütün imkan ve nimetlerinden istifade etmeli, ama insanı ruhen ve fiziken merkeze almalı. Bu konuda aileye, öğretmenlere, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, idarecilere büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı olarak, sağlıklı birey, aile ve toplumu merkeze aldıklarını kaydeden Müezzinoğlu, sevgi, hoşgörü, sabır, merhamet, paylaşma gibi değerlerin yaşatılmasının önemini vurguladı.

Müezzinoğlu, kongreye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kültür, Toplum ve Aile Derneği Başkanı Gülşen Öztürk, kongreye katılımlarından dolayı Bakan Müezzinoğlu'na hediye takdim etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katıldığı kongrede, teknoloji bağımlılığı yerli ve yabancı uzmanlarca çeşitli açılardan ele alınıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement