English Learning By The Ways Of Cultural, Social And Sportif Meetings (Kültürel, Sosyal ve Sportif Faaliyetlerle İngilizce Öğrenme projesi kapsamında Polonya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gelen öğrenciler, Türk kültürünü öğrenirken, Harman Dalı ve Düğün Halayı oynamayı da ihmal etmedi.
Balıkesir'in Edremit ilçesinde eğitim veren Karagözoğlu Ortaokulu'nun hazırladığı 'English Learning By The Ways Of Cultural, Social And Sportif Meetings' (Kültürel, Sosyal ve Sportif Faaliyetlerle İngilizce Öğrenme) Projesi, renkli görüntülere sahne oldu. 2012 yılında kabul edilen ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı'nca hibe desteği ile ödüllendirilen proje, Türkiye, Bulgaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nden öğrenci, öğretmen ve idarecilerin katılımıyla 2 yıldır devam ediyor. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle öğrenci ve öğretmenlerin İngilizce öğrenmesini amaçlayan proje kapsamında; Kültürel yemek etkinlikleri, geleneksel halk oyunları, el işi, boyama ve sanat çalışmaları, çocuk oyunları ve çeşitli spor dallarına yönelik aktiviteler düzenlenerek, farklı ülkeler arasında kültürel etkileşimin gerçekleşmesi de sağlanıyor.
Proje kapsamında 2 yıl boyunca Türkiye'den 21 öğrenci ve 10 öğretmen projenin yurt dışı hareketliliklerine katılarak ortak ülkelerde çeşitli faaliyetlerde bulundu. Bunun yanında 100'e yakın Türk öğrenci de yaptıkları ev sahiplikleri, proje çalışmaları, bireysel görüşmeleri ile proje faaliyetlerine aktif olarak katkıda bulunarak projenin etki alanını arttırdı. Tüm ortak ülkelerden ise toplamda 90 öğrenci ve 34 öğretmen uluslararası proje hareketliliklerine katıldı.
Edremit Lisesi'nin çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen kapanış toplantısında ise yabancı öğrencilerin Türk arkadaşları ile birlikte Harman Dalı ve Damat Halayı oynaması renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle 'Ebru' sanatına hayran kalan ve büyük bir titizlikle ilk denemelerini yapan misafirler, Türk kültürüne ve misafirperverliğine hayran kaldıklarını, Türk insanını çok cana yakın ve yardımsever bulduklarını belirtti. Projenin devamı niteliğinde olan yeni projelerinin başvurusunu 30 Nisan'da yaptıklarını söyleyen projenin Türkiye Koordinatörü Ayşe Pınar Karaüzüm, "Yeni projemiz ile gençlerin farklı ülkelerdeki pedagojik ve sosyal farklılıkları görerek gençlerde farkındalık oluşturmayı, farklı kültürel değerlere saygı duymalarını sağlayıp teknoloji, spor ve sanatı kullanarak iletişim becerilerini güçlendirmeyi, dil gibi ortak bir paydaşta buluşarak etkin İngilizce kullanımını sağlamayı ve tüm bunlarla belki de hiç yıkılmayacak bir köprünün mimarı olmayı amaçladık" dedi.
Bu tür projelerin sadece hareketliliklere katılan öğrencileri değil, tüm okulu hatta dolaylı olarak yöre halkını olumlu yönde etkilendiğini söyleyen Okul Müdürü Zeynel Yetim ise, kurulan dostluk bağlarının ömür boyu sürmesi dileğiyle projenin kapanışını gerçekleştirdi.
Program sonunda okul idarecileri, yabancı okulların müdür ve yöneticilerine teşekkür plaketi, öğrencilere de teşekkür belgeleri verdi. - BALIKESİR
Son Dakika › Güncel › 3 Ayrı Milletin Çocukları, Harman Dalı Öğrendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?