38 Bin Ton Beton Temele Dökülerek Dünya Rekoru Kırıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

38 Bin Ton Beton Temele Dökülerek Dünya Rekoru Kırıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
38 Bin Ton Beton Temele Dökülerek Dünya Rekoru Kırıldı
 Güncelleme: 

Los Angeles'ta ülkenin batı yakasının en yüksek binası olması planlanan Wilshire Grand Center, temel atma töreniyle bir dünya rekoruna imza attı.

Abd Los Angeles kentinde yapımına başlanan ve ülkenin batı yakasının en yüksek binası olması planlanan Wilshire Grand Center projesi, temel atma töreniyle bir dünya rekoruna imza attı.

İnşa edilecek bir gökdelen için 2100'ün üzerinde kamyon 38 bin tondan fazla betonu temele dökerek dünya rekoruna imza attı.

Uzunluğu 335 metre olacak gökdelen Wilshire Grand Center'in temel atma töreni, 20 saate yakın sürdü. Temel atma işleminde, her biri on sefer yapan 2 bin 100'ün üzerinde beton yüklü kamyon, 38 bin ton betonu, zemine döşenen 3 bin tonluk demir ile buluşturdu.

Bünyesinde 900 odalı bir otel ve yaklaşık 38 bin metrekarelik iş merkezinin yanı sıra dünyaca ünlü restoranları ve mağazaları barındıracak olan 1 trilyon dolarlık projenin 2016'da tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Advertisement