4 AK Partili Vekil Bugün Meclis'e Başörtüsüyle Gelecek - Son Dakika
Güncel

4 AK Partili Vekil Bugün Meclis'e Başörtüsüyle Gelecek

4 AK Partili Vekil Bugün Meclis\'e Başörtüsüyle Gelecek

AK Partili kadın vekiller Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gönül Bekin Şahkulubey bugün Meclis'e başörtüsü ile gelecek.

31.10.2013 07:30  Güncelleme: 10:06

Bugünkü Meclis Genel Kurulu bir demokrasi sınavına şahitlik edecek. AK Partili dört kadın milletvekili Meclis'e başörtüsüyle gelecek.

TBMM Başkan Vekili MHP'li Meral Akşener'in "İç tüzüğe baktım. Hukuken bir sorun yok" açıklamasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Başörtüsüyle Meclis'e gelmelerinde sakınca olup olmadığını bize sordular, biz de grup olarak sakınca olmadığını kendilerine söyledik" dedi. Elitaş, "Bizden yana bir gerginlik olmaz. Usul tartışması açılırsa yanıtını veririz. Eğer saldırıya geçerlerse biz de saldırıyı püskürtürüz. Esasında partilerin bu konuda mutabakatı var" dedi.

ANAMUHALEFET 2'YE BÖLÜNDÜ

AK Partili dört vekilin bugünkü oturuma başörtülü katılacağını açıklaması anamuhalefeti ikiye böldü. CHP'li az sayıda milletvekilinin protesto hazırlığındaki partilileri kararlarından vazgeçirmeye çalıştığı öğrenildi. Akşam'ın haberine göre, CHP kulislerinde özellikle başörtüsüne karşı sert açıklamalar yapan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın başını çektiği kadın vekillerin protesto için hazırlık yaptığı konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU: EYLEM YAPMAYIN

Protestoyu engellemek için görüşmeler yapan milletvekillerinin bu çağrısının olumsuz yanıt aldığı öğrenildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bazı kadın milletvekilleriyle yaptığı toplantıda milletvekillerine 'eylem yapmayın' talimatı verdiği, gereken açıklamanın grup başkan vekilleri tarafından yapılacağını söylediği öğrenildi.

"BAŞÖRTÜSÜNÜ ARTIK ÇIKARMAYACAĞIM"

Hacdan dönen AK Partili kadın vekiller Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar ile Nurcan Dalbudak'ın başörtüsüyle katılacaklarını açıklamasının ardından bir AK Partili kadın milletvekili daha benzer açıklama yaptı.

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, "Başörtüsünü artık çıkarmayacağım" diye konuştu.

MERAL AKŞENER'E HAC TEBRİĞİ

Hac farizasını yerine getirdikten sonra dün ilk kez Meclis'e gelen TBMM Grup Başkan Vekili ve MHP Kocaeli Milletvekili Meral Akşener'i milletvekilleri oturum öncesi Meclis Başkanlığı kürsüsünün yanına giderek tebrik ettiler. AK Parti'li milletvekillerinin tebriğinin ardından CHP ve BDP'li milletvekilleri de tokalaşarak Akşener'i tebrik etti. AK Partili vekiller Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gönül Bekin Şahkulubey de bilhassa Akşener'in yöneteceği oturuma başörtüsüyle katılma kararı aldı.

CHP'Lİ YILMAZ: MECLİS'E TÜRBANLA GİRİLEMEZ

Protesto hazırlığında olduğu iddia edilen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "TBMM'ye boynunda haç, Musevi takkesi, rahibe kıyafeti gibi dini simgelerle nasıl girilemezse türbanla da girilemez. Böylesi bir girişimde bulunacağını ifade eden AKP'li iki kadın milletvekili Anayasayı ihlal suçu işleyeceklerdir" demişti. Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz, Birgül Ayman Güler, Gürkut Acar, Oktay Ekşi ve Ahmet Toptaş, "Devlet hizmetlerinde dini ya da siyasi simgenin kullanılması, cumhuriyetin laiklik ilkesini ortadan kaldırır. CHP, bunu hiçbir zaman kabul etmeyecektir. Kamuda dini simgelerle hizmet vermek demek, devletin dini esaslara göre örgütlenmesine başlamak demektir" demişlerdi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise "Dertleri sadece seçim öncesinde bir türban mağduriyeti yaratmak. Bu oyuna alet olmayacağız" demişti.

İLK GİREN KAVAKÇI

TBMM Genel Kurulu'na başörtüsüyle ilk giren Fazilet Parti'li Merve Kavakçı olmuştu. 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilen Kavakçı, Yüksek Seçim Kurulu'ndan mazbatasını almış, 21'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı birinci birleşimine katıldığı sırada, DSP'li milletvekilleri tarafından protesto edilmişti. Kavakçı, and içme törenini yapamadan meclis salonundan çıkarılmıştı.

56'NCI MADDE AYNEN KORUNACAK

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, İçtüzük Komisyonu'nun üzerinde uzlaşma sağlanamayan maddeleri ele alacağını söyledi. İçtüzüğün 'Kıyafet' başlıklı 56'nci maddesinin aynen korunacağını belirten Elitaş, "Maddede 'Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM Teşkilatı memurları ve diğer kamu personeli ceket giymek ve kravat takmak zorundadır. Bayanlar tayyör giyer" ifadesinin yer aldığını anımsatarak şöyle devam etti: "Maddenin gerekçesi yazılmamış. Yeni çalışmada gerekçe yazılacak."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 4 AK Partili Vekil Bugün Meclis'e Başörtüsüyle Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement