5. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor - Son Dakika
Güncel

5. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor

5. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, Kağıttan Dünyaların Keşfi sloganıyla düzenlediği, 5. Kocaeli Kitap Fuarı 11 Mayıs'ta açılıyor.

06.05.2013 13:16  Güncelleme: 14:34

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Kağıttan Dünyaların Keşfi' sloganıyla bu yıl 5'inci düzenlediği ve Kocaeli Kitap Fuarı 11 Mayıs Cumartesi günü açılıyor.

Türkiye'nin en büyük 2'nci kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı'na bu yıl bir çok ünlü yazarın yanı sıra, Türkan Şoray ve Kadir İnanır gibi ünlü simalar da katılacak. Geçten Ocak ayında kaybettiğimiz Mehmet Ali Birand için de özel bir köşe oluşturulacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Cumartesi günü kapılarını açacak olan 5'inci Kocaeli Kitap Fuarı ile ilgili bilgiler verdi. Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'nin de hazır bulunduğu basın toplantısında Ersin Yazıcı, bu fuar sayesinde kentte kitap okuma grafiğinin yükseldiğini söyledi. Kocaeli'nin artık sanayi kenti olmanın yanında kitap fuarı ile de anılmasını amaçladıklarını belirtti.

Fuarın açılışından bir gün önce 10 Mayıs Cuma günü sabah erken saatlerde Fuarın tanıtımı için her yıl olduğu gibi ağaçlara poşetler içinde yaklaşık 3 bin kitap asılacak. Vatandaşlar bu kitapları sallanan iplerinden toplayarak alabilecek.

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM

Ersin Yazıcı açıklamasında, Kitap Fuarı'nın açılışına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanı sıra konuk ülke Kırgızistan'ın Kültür Enformasyon ve Turizm Bakanı Sultan Rayev, Cengiz Aytmatov'un ölümsüz eserindan esinlenerek oluşturulan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' adlı filmin oyuncuları Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın da katılacağını açıkladı.

19 Mayıs'a kadar sürecek olan fuarda, Türkiye'nin önde gelen yazar ve gazetecilerinden İskender Pala, Ayşe Kulin, Can Dündar, Fatih Portakal, Ferhan Şensoy, Uğur Dündar'ın da konferans vereceği belirtildi.

MEHMET ALİ BİRAND İÇİN ÖZEL STAND

Kocaeli Kitap Fuarı'nda, geçen Ocak ayında yitirdiğimiz gazeteci- televizyoncu Mehmet Ali Birand için de özel bir stand oluşturulacak. Burada Mehmet Ali Birand'ın kitapları, belgesellerinin yanı sıra, Kanal D Ana Haber'i sunarken koluna taktığı birbirinden renkli saatler de sergilenecek. Stantta gazeteci ve yazar Can Dündar da Mehmet Ali Birand'ın yaşam öyküsünü ele aldığı kitabını imzalayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement