50 Çalışanına Sigarayı Bıraktırdı - Son Dakika
Güncel

50 Çalışanına Sigarayı Bıraktırdı

50 Çalışanına Sigarayı Bıraktırdı

Manisa'nın Soma İlçesi'nde kömür paketleme işi yapan 67 yaşındaki Hasan Hüseyin Çamzeybek, 10 yıldır, sigarayı bırakan çalışanlarına maaşlarının dışında aylık 100 TL veriyor.

13.03.2013 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma İlçesi'nde kömür paketleme işi yapan 67 yaşındaki Hasan Hüseyin Çamzeybek, 10 yıldır, sigarayı bırakan çalışanlarına maaşlarının dışında aylık 100 TL veriyor. Bu yöntemle 50 çalışanına sigarayı bıraktıran Çamzeybek'e, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay teşekkür plaketi verdi.

Soma İlçesi'nde kömür paketleme işi yapan Hasan Hüseyin Çamzeybek, 1985 yılında sigarayı bıraktı. Çalışanlarının da sigarayı bırakmasını isteyen Çamzeybek bunun için bir kampanya düzenledi. İşyerine bir tabela asan Çamzeybek, çalışanlarının sigarayı bırakmaları durumunda maaşları dışında her ay 100 TL prim ödeyeceği sözünü verdi. Bunun üzerine 50 çalışan sigarayı bıraktı. Bununla da yetinmeyen Çamzeybek, sigarayla mücadelesini işyerinin dışına da taşıdı ve çevresindeki birçok insanın sigarayı bırakmasını sağladı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ TAY ZİYARET ETTİ

Somalı işadamı Çamzeybek'in sigarayla mücadelesini öğrenen Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Çamzeybek'i işyerinde ziyaret etti. Ardından Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş'ın makamında, Dr. Tay, Çamzeybek'e çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Kaymakam Karataş, "Toplumun diğer kesimlerine de örnek olması açısından önemli. İşverenimizi kutluyorum" dedi.

Teşekkür plaketini alan Çamzeybek, 10 yıldır sigarayı bırakan çalışanlarına prim verdiğini dile getirip, diğer işverenlere de aynı uygulamayı yapmalarını tavsiye etti.

HER KESİME ÖRNEK OLMALI

Kanser ve kalp-damar gibi birçok hastalığa zemin hazırlayan sigaranın önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Dr. Tay, "Sigarayla etkin bir mücadele için sadece Sağlık Bakanlığı'nın, üniversitelerin ya da sivil toplum örgütlerinin çalışması yeterli değil. Halkımızın da bu mücadeleye katılması ve katkı vermesi çok önemli. Bu bağlamda Hasan Hüseyin Çamzeybek'in işveren olarak sağladığı katkıyı, toplumun tüm katmanlarına örnek olması açısından da önemsiyorum" dedi.

MHÖ(İÖ/SS) - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 50 Çalışanına Sigarayı Bıraktırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement