Aa'da Eğitim Gören Medya Çalışanları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Aa'da Eğitim Gören Medya Çalışanları Sertifikalarını Aldı

Aa\'da Eğitim Gören Medya Çalışanları Sertifikalarını Aldı

AA Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Müdür Yardımcısı Ekşi: "Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nden gelen genç gazetecileri AA çatısı altında ağırlamaktan, eğitim vermekten yöneticiler olarak büyük memnuniyet duyduk" "Anadolu Ajansı büyüyen bir kuruluştur.

04.07.2014 15:35

Anadolu Ajansı (AA) Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ekşi, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nden gelen genç gazetecileri AA çatısı altında ağırlamaktan ve eğitim vermekten yöneticiler olarak büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Anadolu Ajansı büyüyen bir kuruluştur. Burada aldığınız eğitimin meslek tecrübelerinize katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

AA ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen  "Türkiye Medya Eğitim Programı" kapsamında, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nden gelen gazetecilere AA Haber Akademisinde eğitim verildi. Özbekistan, Moğolistan, Tacikistan ve Kırgızistan'dan gelen 15 medya çalışanı, eğitimin ardından katılım belgelerini düzenlenen törenle aldı.

Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nden gelen genç gazetecileri AA çatısı altında ağırlamaktan, eğitim vermekten yöneticiler olarak büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

AA'nın, 90 yıldır hizmet verdiğini, abonelerine haber, fotoğraf ve görüntü hizmeti sunan bir kurum olduğuna dikkati çeken Ekşi, uluslararası habercilik alanında faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Ekşi, AA'nın büyüyen bir kuruluş olduğunu ve burada aldıkları eğitimin meslek tecrübelerine katkı sağlayacağına inandığını dile getirerek, medya mensuplarına meslek hayatlarında başarılar diledi.

Daha sonra medya çalışanlarına sertifikaları Ekşi, AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Hasan Öymez ve AA Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ertuğrul Cingil tarafından verildi.

-"Türkiye Medya Eğitim Programı"

"Türkiye Medya Eğitim Programı" çerçevesinde Özbekistan, Moğolistan, Tacikistan ve Kırgızistan'dan gelen medya çalışanlarına, 30 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde "ajans haberciliği", "uygulamalı fotoğraf çekim teknikleri", "uygulamalı video çekim teknikleri" ve "multimedya uygulamaları" konularında eğitim verildi.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün açılış dersiyle başlayan programda, ajansın uluslararası yapılanması, yeni iletişim teknolojileri ve yeni medya uygulamaları konularında da bilgiler aktarıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'da Eğitim Gören Medya Çalışanları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement