Aar Japon'dan Suriyeli Sığınmacılara Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Aar Japon'dan Suriyeli Sığınmacılara Gıda Yardımı

Aar Japon\'dan Suriyeli Sığınmacılara Gıda Yardımı

Hayata Destek Derneği ve AAR Japon tarafından Viranşehir'deki Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı yapıldı.

03.05.2013 09:37

Hayata Destek Derneği ve AAR Japon tarafından Viranşehir'deki Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı yapıldı.

Suriye'de iki yılı aşkın süren iç savaş, Türkiye'ye büyük bir mülteci akınına sebep oldu. Yoğun artış nedeniyle Suriyeli sığınmacı aileler il ve ilçelere göç ediyor.

Bu durumu göz önünde bulunduran insani yardım kuruluşu, Hayata Destek Derneği ve uluslararası yardım kuruluşu AAR Japon, Viranşehir'de Suriyeli sığınmacı ailelere gıda ve hijyen yardımında bulundu.

Hayata Destek Derneği ve AAR Japan'ın ortaklaşa yapmış olduğu yardım öncesinde kuruluş temsilcileri Viranşehir'de bir dizi temaslarda bulundu. Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve yerel STK'larla görüşen yetkililer, Suriyeli mültecilerle bir anket çalışması yaptı. İhtiyaç analizinin ardından belirlenen sahada yardım dağıtımları başlatıldı.

Hayata Destek Derneği Proje Yöneticisi Afşin Evren yaptığı açıklamada, "Hayata Destek Derneği ve AAR Japon olarak Hatay'daki mültecilere yardım dağıttıktan sonra Şanlıurfa'ya geçerek bir saha araştırması yaptık. Bu çalışmanın sonunda Viranşehir'deki Suriyeli Sığınmacılara yardım yapmaya karar verdik. Suriyeli ihtiyaç sahibi aileleri belirlerken Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve yerel STK'lar bizlere çok yardımcı oldu. Başta Viranşehir Kaymakamı olmak üzere Sosyal Yardımlaşma Vakfı çalışanlarına ve STK'lara çok teşekkür ediyorum. Ben ve çalışma arkadaşlarım, Suriye Yardım Programı Koordinatörü Sevim Yonja Süleymanoğlu, AAR Japon Program Koordinatörleri Yoshifumi Kagehira ve Hironori Hara 4 gündür süren yardım dağıtımını devam ettiriyoruz. Viranşehir'de bir hafta kalacağımızı sanıyoruz. Havalar çok sıcak, dağıtım bu zor şartlar altında devam etse de yardım ettiğimiz Suriyeli sığınmacı ailelerin yüzündeki tebessüm ve teşekkürleri bize yorgunluğumuzu unutturuyor. Bu insanlık dramının bir an önce bitmesini temenni ediyorum" dedi.

Viranşehir'de STK'ların yardımını yanında Suriyeli sığınmacılara Viranşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı her ay gıda yardımında bulunuyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aar Japon'dan Suriyeli Sığınmacılara Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement