AB Bakanı Bozkır KKTC'nin Varlığını İnkâr Edenlerin Akıllarına KKTC' Nin Varlığını Sokacağız - Son Dakika
Son Dakika Logo

AB Bakanı Bozkır KKTC'nin Varlığını İnkâr Edenlerin Akıllarına KKTC' Nin Varlığını Sokacağız

AB Bakanı Bozkır KKTC\'nin Varlığını İnkâr Edenlerin Akıllarına KKTC\' Nin Varlığını Sokacağız
03.12.2014 14:11

Dha DIŞ HABER - AB BAKANI BOZKIR KKTC'NİN VARLIĞINI İNKAR EDENLERİN AKILLARINA KKTC' NİN VARLIĞINI SOKACAĞIZ AB Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır, KKTC'deki temasları çerçevesinde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti.

Dha DIŞ HABER - AB BAKANI BOZKIR KKTC'NİN VARLIĞINI İNKAR EDENLERİN AKILLARINA KKTC' NİN VARLIĞINI SOKACAĞIZ

AB Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır, KKTC'deki temasları çerçevesinde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti. Görüşmenin odağında 'Hellimin tescili' konusu vardı.

Bozkır, önümüzdeki Pazartesi günü AB yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirileceğine işaret ederek, hellimin tescili konusuyla ilgili olarak Sizin haklarınızı orada, sizmişçesine savunacağız dedi.

BOZKIR KKTC'NİN VARLIĞI İNKAR EDENLERİN AKILLARINA KKTC' NİN VARLIĞINI SOKACAĞIZ

Bozkır Meclis ziyaretinde, parlamenter diplomasinin önemine işaret etti. KKTC'nin varlığı inkar edilse de, tüm demokratik kurumlarıyla ve seçimleriyle var olduğuna dikkat çeken Bozkır, Bu gerçeği, inkarı yapanların akıllarına tekrar sokmak gerekiyor diye konuştu.

Türkiye'de önemli gelişmeler yaşandığını ve diplomatik hareketlilik olduğunu hatırlatan Bozkır, Kıbrıs müzakere süreci ile AB'yle olan ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Atılacak adımları birlikte saptamaya çalışacağız. Parlamento üyeleriyle de bir araya geleceğiz. Buradan alacağımız rüzgar ve feyzle, önümüzdeki dönemdeki görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz dedi.

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber de, Tanınmamış bir ülke olmamız, bizim demokratik kurumlarla var olmadığımız anlamı taşımaz diyerek, meclisin halkın iradesi, toplumun sesi olduğunu vurguladı. Mecliste AB uyum yasalarını geçirmeye çalıştıklarına da işaret eden Siber, uyum yasalarında, kamu reformunun en önemli öncelikleri olduğunu kaydetti ve AB uyum yasası konusunda, Türkiye'nin tecrübelerinden yararlandıklarını vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Bozkır KKTC'nin Varlığını İnkâr Edenlerin Akıllarına KKTC' Nin Varlığını Sokacağız - Son Dakika


Advertisement