ABD Cihatçı John?un Öldürüldüğüne İlişkin ?makul Gerekçeler? Var - Son Dakika
Güncel

ABD Cihatçı John?un Öldürüldüğüne İlişkin ?makul Gerekçeler? Var

ABD Cihatçı John?un Öldürüldüğüne İlişkin ?makul Gerekçeler? Var

Dha DIŞ HABER- (Görüntülerle Yeniden) ABD Cihatçı John'un öldürüldüğüne ilişkin 'makul gerekçeler' var ABD'nin IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun sözcüsü Albay Steve Warren, dün gece 3 adet insansız hava aracı (Drone) ile hedef alınan ve kamuoyunda 'Cihatçı John' olarak bilinen IŞİD celladının öldürüldüğüne ilişkin 'makul gerekçeleri' öldüğünü açıkladı.

13.11.2015 21:09

Dha DIŞ HABER- (Görüntülerle Yeniden) ABD Cihatçı John'un öldürüldüğüne ilişkin 'makul gerekçeler' var

ABD'nin IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun sözcüsü Albay Steve Warren, dün gece 3 adet insansız hava aracı (Drone) ile hedef alınan ve kamuoyunda 'Cihatçı John' olarak bilinen IŞİD celladının öldürüldüğüne ilişkin 'makul gerekçeleri' öldüğünü açıkladı. Warren, Bağdat'tan sinevizyon aracılığıyla katıldığı Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında Cihatçı John olarak bilinen Kuveyt doğumlu İngiliz vatandaşı Muhammed Emwazi'nin, Rakka'da kaldığı binadan çıkıp bir araca bindikten sonra hedef alındığını belirtti. Warren, üç dronedan ikisinin füzelerini ateşleyerek hedefi vurduğunu söyledi. Warren, Muhammed Enwazi'nin yanında başka bir kişinin de bulunduğunu belirtti.

Emwazi, ilk kez geçen yıl ağustos ayında Amerikalı gazeteci James Foley'in' infaz edildiği videoda görülmüş ve İngiliz aksanıyla dikkat çekmişti. Emwazi, daha sonra bir başka Amerikalı gazeteci Steven Sotloff, İngiliz insani yardım görevlisi David Haines, İngiliz taksi şoförü Alan Henning ve Amerikalı insanı yardım görevlisi Abdül-Rahman Kassığ'ın infaz videolarında görülmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Cihatçı John?un Öldürüldüğüne İlişkin ?makul Gerekçeler? Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement