ABD'den Esenler'e "Çevre Dostu Teknoloji Ödülü" - Son Dakika
Güncel

ABD'den Esenler'e "Çevre Dostu Teknoloji Ödülü"

ABD\'den Esenler\'e "Çevre Dostu Teknoloji Ödülü"

Türkiye'nin ilk yüzde yüz dijital kütüphanesi olma özelliğini taşıyan, Esenler'de hizmete giren Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi, ABD'nin önde gelen bilgisayar yazılım firması NComputing tarafından "Çevre Dostu Teknoloji Ödülü"ne layık görüldü.

16.05.2012 18:05

Türkiye'nin ilk yüzde yüz dijital kütüphanesi olma özelliğini taşıyan, Esenler'de hizmete giren Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi, ABD'nin önde gelen bilgisayar yazılım firması NComputing tarafından "Çevre Dostu Teknoloji Ödülü"ne layık görüldü.

Ekim 2010 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle faaliyete açılan, Türkiye'nin ilk yüzde yüz dijital kütüphanesi olma özelliği taşıyan Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi, San Francisco'da bulunan ve ABD'nin önde gelen yazılım firması NComputing tarafından "Go green innovation award" ödülüne layık görüldü.

Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi'nde düzenlenen ödül töreninde Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ödülü NComputing CEO'su Raj Dhingra'nın elinden aldı. Başkan Göksu, Dhingra'ya kütüphane hakkında bilgi verdikten sonra, birlikte kütüphaneyi gezerek, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kendileri için çok önemli bir ödül olduklarını belirten Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, "Bu ödül Amerika Silikon Vadisi'nin ödülü. Burası Türkiye'nin yüzde yüz dijital tek kütüphanesi burası. Yaklaşık 1,5 yılını doldurdu ve buranın şu anda 2600 abonesi var. Bu kütüphanede her şey dijital. Okuduğunuz her eseri dijital ortamda okuyorsunuz. Burası raflarında kitap olmayan bir kütüphane. Şu anda 8 bin civarında kitabımız var. İnşallah bunu çok kısa bir zaman sonra 100 binlerle ifade edilir bir hale getireceğiz" diye konuştu.

Kütüphanenin 3 yıl sonraki hedefini anlatan Başkan Göksu, "3 yıl sonra Harvard Üniversitesi buradan abonelik isteyecek. Bu işin başındaki arkadaşlarımızın başarısı ve performansı bu. Eğer 3 yıl sonra Harvard bizi arayıp da kütüphanenizden abonelik istiyoruz derse başarılı, değilse başarısızlar. Burada çocuklar hem ödevlerini yapıyorlar, hem de kitaplarını okuyorlar. Burada dijital okuma yazma kursları var. İstiyoruz ki Esenler'de okuma yazmayı geçtik, bilgisayar bilmeyen hiç kimse kalmasın" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD'den Esenler'e 'Çevre Dostu Teknoloji Ödülü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement