ABD ile Meksika Arasında İdam Mahkumu Krizi - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD ile Meksika Arasında İdam Mahkumu Krizi

ABD ile Meksika Arasında İdam Mahkumu Krizi
20.01.2014 00:19

ABD'de cezasının infazını bekleyen Meksikalı idam mahkumu iki ülke arasında krize neden oldu Meksika, uluslararası anlaşmaların ihlali olacacağı gerekçesiyle idamın durdurulmasını istedi.

ABD'nin Texas eyaletinde cezasının infaz edilmesini bekleyen Meksikalı idam mahkumu, ABD ile Meksika arasında gerginlik yarattı.

Meksika Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Meksika vatandaşı Edgar Tamayo'nun idam edilmesine şiddetle karşı çıkılarak idamın ABD'nin uluslararası yükümlülüklerinin "yeni bir ihlali olacağı" belirtildi.

Tamayo'ya, Meksika hükümetinden yardım isteme hakkı olduğu bildirilmeyerek 1963 Viyana Konvansiyonu'nun Konsolosluk İlişkileri'ne ilişkin bölümünün ihlal edildiği belirtilen açıklamada, ABD hükümetinden idamın  durdurulması istendi.

Cezasının 21 Ocak infaz edileceği duyurulan Tamayo, daha önce bir soygun nedeniyle kendisini tutuklamış olan bir polisi 1994'te silahla öldürmek suçundan ölüm cezasına çarptırılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD ile Meksika Arasında İdam Mahkumu Krizi - Son Dakika


Advertisement