ABD Kilis'e Güneş Paneli Fabrikası Kuracak - Son Dakika
Güncel

ABD Kilis'e Güneş Paneli Fabrikası Kuracak

ABD Kilis\'e Güneş Paneli Fabrikası Kuracak

ABD'nin International Capital Alliance (ICA) firması, Kilis'te güneş paneli fabrikası kurmak için ön protokol imzaladı.

11.04.2013 20:32  Güncelleme: 12:24

Amerika Birleşik Devletleri'nin International Capital Alliance (ICA) firması, Kilis Organize Sanayi Bölgesi'ne güneş paneli fabrikası kurmak için ön protokol imzaladı.

Kilis Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen protokol törenine, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ICA Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Jane İlknur Ün ile yönetim kurulu üyeleri, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Vali Yardımcısı Meral Uçar, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Kanar, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş katıldı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Valilik olarak Kilis'in sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmasını sağlayarak daha üst seviyelere çıkarılmasını istediklerini belirterek, "İlimizin kalkınmasına insanlarımızın refahına huzuruna katkı sağlamak bizim için büyük bir heyecan vesilesidir. İlimizin yatırım çekmesi ihracat yapması tanıtımı toplumsal bütünlüğünü koruması ekonomik yapının güçlenmesi için gayret gösteriyoruz. Bu gayreti sadece Valilik olarak değil tüm kurumlarla birlikte gerçekleştiriyoruz" dedi.

ICA Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Jane İlknur Ün ise Kilis'e güneş paneli fabrikasını kurma kararı verdiklerini ifade ederek, "Bu fabrikada üretilecek güneş panelleri Türkiye'nin yanı sıra çoğunlukla Hindistan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilecek. Bu yatırım sayesinde yüzlerce kişi iş imkanı bulacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ICA Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Jane İlknur Ün ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar arasında ön protokol imzalandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Kilis'e Güneş Paneli Fabrikası Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement