Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi - - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi -

Abdülkadir Molla\'nın idam edilmesi -

Uluslararası Rabia Platform Koordinatörü Cihangir İşbilir, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesine ilişkin, "İdamın sebebi, bölgede Cemaat-i İslami'nin şahsında şekillenen toplumun iradesini felç etmekti" dedi.

15.12.2013 11:48

ALİ KEMAL AKAN - Uluslararası Rabia Platform Koordinatörü Cihangir İşbilir, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesine ilişkin, "İdamın sebebi, bölgede Cemaat-i İslami'nin şahsında şekillenen toplumun iradesini felç etmekti" dedi.

İşbilir, "Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu"'nun düzenlediği konferansa katılmak için geldiği Afyonkarahisar'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bangladeş'te talihsiz bir olay yaşandığını belirterek, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdüldakir Molla'nın idam edildiğini hatırlattı.

Molla'nın şehit olduğunu ifade eden İşbilir, şöyle konuştu:

"Bagladeş'te hukuk adeta paçavraya döndü. Mevcut Bangladeş hükümeti iktidarını ayakta tutabilmek için siyasi hesaplarla çok kurgu, mizansen, bir mahkeme kurdu. Bu mahkemeye de 'Uluslararası Ceza Mahkemesi' adı verildi. Oysa böyle bir ceza mahkemesinin kurulması dünyada yok, ilk defa böyle bir şey oluyor. Bunu tüm uluslararası çevreler kabul etmedi. Bagladeş hükümeti, bu mahkemeyi uluslararası mahkeme gibi göstererek 1971'deki bağımsızlık savaşında bazı suçlar olduğu, Cemaat-i İslami liderlerinin suçlu olduğu iddiasıyla bunlar hakkında idam kararları vermeye başladı, tutuklamalar başladı. Mahkemeyi de devamlı yönlendirdiler. Basın-yayın kuruluşlarını tamamen susturdular. Cemaat-i İslami liderleri hakkında idam kararları verilmeye başlandı. Sebep ise tamamen iktidarlarını ayakta tutmaktı. İdamın sebebi, bölgede Cemaat-i İslami'nin şahsında şekillenen tüm toplumun iradesini felç etmekti."

İşbilir, olay karşısında gerek İslam dünyasının gerekse de batının seyirci kalmasının üzüntü verici olduğunu vurguladı.

İdamın durdurulması için uzun süreden beri Türkiye hükümetinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ve Türk sivil toplum kuruluşlarının gayretlerinin olduğuna dikkati çeken İşbilir, bu girişimlere rağmen Bagladeş'teki bu idamın engellenemediğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Deniz Açık, Ali Kemal Akan

Yayınlayan: Mürsel Çetin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement