Adalet Bakanı Ergin, Hatay'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Ergin, Hatay'da Açıklaması

Adalet Bakanı Ergin, Hatay\'da Açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türkiye'nin yaşamış olduğu süreç, son 10 yılda elde etmiş olduğu neticeler gerçekten hepimiz için, ülke için ve bizim evlatlarımız için önemli bir kazanım" dedi.

19.08.2012 14:19

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, " Türkiye'nin yaşamış olduğu süreç, son 10 yılda elde etmiş olduğu neticeler gerçekten hepimiz için, ülke için ve bizim evlatlarımız için önemli bir kazanım" dedi.

Ergin, Ramazan Bayramı dolayısıyla Altınözü ilçesi Kaymakamlık Binası önünde halkla bayramlaştı.

Burada halka hitaben konuşma yapan Bakan Ergin, dünyanın her köşesinde ekonomik, sosyal, siyasi, yönetim ve terör sıkıntısı yaşandığını, Türkiye'nin bunlardan en az etkilenen coğrafyalardan bir tanesi olduğunu belirtti.

Siyasi partilerin gelip geçici olduğunu ifade eden Ergin, şöyle devam etti:

"Geçmişte bir takım partiler vardı, bugün yok. Belki yarın bizlerde geçip gideceğiz. Başka siyasi akımlar çıkacak. Bunlar millete hizmet etmenin aracı. A partisi, B partisi, C partisi, bunlar değişebilir. Ama yapılan hizmetler bu ülkenin geleceği için, bu milletin evlatlarının geleceği için, yarınlarımız için, bizden sonraki nesiller için... Taş üstüne taş konulması, bir takım eserlerin gelecek nesillere armağan olarak bırakılması kalıcıdır. O açıdan geçmişte de bu ülkede kim ki taş üstüne taş koymuştur, Allah onlardan razı olsun. Gelecekte hizmet edecek olanlara da başarı diliyoruz. Önemli olan ülkemizin daha güçlü olması, milletimizin daha mutlu olması, bunun için gayret ediyoruz, bunun için çabalıyoruz. İktidarıyla muhalefetiyle hepimizin amacı bu ülkenin daha huzurlu, daha müreffeh, daha mutlu olmasıdır. Türkiye'nin yaşamış olduğu süreç, son 10 yılda elde etmiş olduğu neticeler gerçekten hepimiz için, ülke için ve bizim evlatlarımız için önemli bir kazanım."

Ergin, Suriye'de yaşanan hadiselerin yürekleri burktuğunu belirterek, "Her gün içimiz kanıyor, kalbimiz daralıyor. Orada insanlığın bittiği, sözün bittiği yerdeyiz. Dua ediyoruz, orada da akan kanlar ve göz yaşları bir an önce dinsin ve o coğrafyaya da huzur, sükun ve barış gelsin. Temenni ediyorum ki bu bayram bütün bu üzüntülerin ve kederlerin bitişi için bir vesile olsun" diye konuştu.

Daha sonra Reyhanlı ilçesine giden Ergin, Reyhanlı Belediye Binası önünde halkın bayramı kutladı.

Ergin, burada yaptığı konuşmada da, hastalık gelmeden sağlığın, yaşlılık gelmeden gençliğin, zaman müşkülatı oluşmadan boş zamanın, fakirlik gelmeden zenginliğin, sıkıntılar gelmeden huzurun, istikrarın ve barışın kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

-"Türkiye'de son 10 yıldır istikrar var"-

Türkiye'nin 2002 yılında her 3-5 ayda bir krizden krize yuvarlanan bir halde olduğunu anlatan Ergin, şunları konuştu:

"2002 yılından bu yana Allah'a hamdolsun bir kez olsun böyle bir sıkıntıya düşmedik. Sebebi hikmeti de şudur; O tarihte bir siyasi istikrar sağlanmasına siz vesile oldunuz, sizler katkı verdiniz ve 2002'de AK Parti'yi iş başına getirdiniz. Türkiye'de son 10 yıldır siyasi istikrar var. Bu siyasi istikrar sayesindedir ki, ekonomimiz toparlandı, dizlerimize derman geldi. Türkiye'nin her köşesine hizmet ve yatırım götürür olduk."

Ergin, 2002'de Türkiye dünyanın en büyük ekonomisi olduğunu, bugün ise en büyük 16. ekonomisi durumuna geldiğini, 2023 yılında da dünyadaki en güçlü ilk 10 ülke arasına girmek için çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Ergin, ardından İskenderun'da AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Ergin, AK Parti'nin kuruluşundan beri gücünü halktan aldığını ifade ederek,

"Bütün bu zaman süresince milletimizle irtibatımızı ve gönül bağımızı sürekli güçlendirdik. Biz Türkiye'yi geliştirme, kalkındırma, güçlendirme, ülkemizde bölgemizde ve dünyada barışı, huzuru, refahı tesis etme davasına sahip bir partiyiz" dedi.

Sosyal devlet ilkesini etkili şekilde hayata geçirdiklerini belirten Ergin,

"İhtiyaç sahibi hiçbir vatandaşımızın devlete uzattığı eli boş bırakmadık. İnşallah Türkiye'yi büyütmeye, büyüyen Türkiye'nin imkanlarını bütün vatandaşlarımıza paylaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ergin, daha sonra Belediye Sosyal Tesislerinde İskenderun Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşmaya da katıldı.

Bayramlaşma programlarına Vali Yardımcısı Ali Arslantaş, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Altınözü Belediye Başkanı Mehmet Cavit Alkan da katıldı.

Muhabir: Salim Taş-Cem Genco-Ömer Soylu/ Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: J.Jale Durgun - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Ergin, Hatay'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement