Adam Olacak Çocuklar Barış Şarkılarıyla Coştu - Son Dakika
Güncel

Adam Olacak Çocuklar Barış Şarkılarıyla Coştu

Adam Olacak Çocuklar Barış Şarkılarıyla Coştu

ESEV tarafından Barış Manço adına düzenlenen gecede hep bir ağızdan söylendi.

29.02.2012 14:52

Yürekteki Barış Şarkıları, Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından Barış Manço adına düzenlenen gecede hep bir ağızdan söylendi. Gecede, adam olacak çocuklar, Barış şarkılarıyla coştu.

Yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran ve şarkıları dillere pelesenk olan Barış Manço, ölümünün 13'üncü yılında ESEV'li adam olacak çocuklar tarafından şarkılarıyla anıldı. Esenler Kültür Merkezi''nde düzenlenen geceye Kurtalan Ekspres'in gitaristi Ahmet Güvenç, Esenler Sanat Evi Müdürü Mustafa Karademir ile çok sayıda veli ve davetli katıldı.

ESEV Gitar Kursu öğrencilerinin gitar eşliğinde söyledikleri Barış şarkılarıyla başlayan gecede öğrencilerin verdikleri mini konserlerin aralarına yerleştirilmiş Barış Manço'nun 7'den 77'ye adlı programındaki "Adam Olacak Çocuk" bölümünün canlandırılmasıyla eğlenceli dakikalar yaşandı. Ölümünün üzerinden geçen yıllara rağmen onu unutmadıklarını, gitar, keman gibi enstrümanlar eşliğinde söyledikleri şarkılarla herkese gösteren ESEV'li öğrenciler, başta Kurtalan Ekspres'in gitaristi Ahmet Güvenç olmak üzere geceye katılan herkesi yetenekleriyle büyüledi. Söylenen şarkılara eşlik eden davetliler, zaman zaman eğlenceli zaman zaman da duygusal anlar yaşadı.

Tek kuvvet aldığım sizin sevginiz

Kurtalan Ekspres'in gitaristi olmasının yanında grubun kurucularından da olan ve 25 yıl boyunca Barış Manço ile birlikte çalışan Ahmet Güvenç, ESEV tarafından düzenlenen gecede gitar çalıp, şarkı söyleyen çocuklara teşekkür ederek sanatın ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Güvenç, "Sanatla uğraşmak gerçekten çok güzel bir şey. Sanatla uğraşan insanlar ileride başka işlerle uğraşıyor olsalar da o sanata değinmiş olmanın ayrıcalığını hayatları boyunca mutlaka yaşayacaklardır. Sanat, halkları millet yapan şeydir. Ö yüzden çok önemlidir" diyerek düzenlene geceden duyduğu memnuniyeti belirtti. Ülkemizdeki en önemli eksiklerden birisinin de sanat ve sanatla uğraşmak olduğunu ifade eden Güvenç, "Barış Manço ve Kurtalan Ekspres'in diğer gitaristi olan Bahadır Akkuzu'yu kaybettikten sonra bütün misyon benim sırtıma kaldı. Tek kuvvetim, sizin sevginiz. Her şey için size teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Yüreklerdeki Barış Şarkıları gecesi, Ahmet Gönenç'e ESEV Müdürü Mustafa Karademir'in çiçek takdimiyle devam etti. ESEV öğrencilerinin Barış şarkıları ve Adam Olacak Çocuk skeçleriyle renkli ve eğlenceli anlara sahne olan gece; hep bir ağızdan söylenen Barış şarkılarıyla son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adam Olacak Çocuklar Barış Şarkılarıyla Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement