Adana - Şarkıcı Kurtuluş Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Adana - Şarkıcı Kurtuluş Mezarı Başında Anıldı

Adana - Şarkıcı Kurtuluş Mezarı Başında Anıldı

Gitardaki Yorumu Nedeniyle, Ünlü Gitar Virtüözü Carlos Santana'ya Benzetilen, Adanalı Sanatçı Kurtuluş Türkgüven, Ölümünün Birinci Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı. 55 Yaşında Yaşamını Yitiren Sanatçının Ölümünden 3 Ay Sonra Dünyaya Gelen Torunu Yiğit Kurtuluş Şahin de Dedesinin Mezarına Çiçek Koydu.

04.07.2010 18:53

Gitardaki yorumu nedeniyle, ünlü gitar virtüözü Carlos Santana'ya benzetilen, Adanalı sanatçı Kurtuluş Türkgüven, ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. 55 yaşında yaşamını yitiren sanatçının ölümünden 3 ay sonra dünyaya gelen torunu Yiğit Kurtuluş Şahin de dedesinin mezarına çiçek koydu.

Mide kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuz 2009'da ölen Kurtuluş, Çukurova İlçesi'ndeki Kabasakal Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. 'İstanbul sokakları', 'Yaşanmıyor', 'İnan ki', 'Aklım hep sende', 'Neredesin sen' şarkılarıyla tanınan, son olarak söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait 'Keskin bıçak' şarkısındaki yorumuyla dillerden düşmeyen, 1983'teki ilk albümü 1 milyon satan Kurtuluş'u ailesi ve sevenleri, ölümünün birinci yılında yalnız bırakmadı. Sanatçının en küçük ziyaretçisi ise 9 aylık torunu Yiğit Kurtuluş Şahin oldu. Sanatçının kızı Elif Şahin'in, babasının ölümünden 3 ay sonra dünyaya getirdiği, babasının adını verdikleri oğluyla birlikte geldiği mezarlıkta dua ederek mezara çiçek koydu. Elif Şahin, babasına verdiği sözü tutarak, oğluna babasının adını, Yiğit Kurtuluş koyduğunu söyledi. Sanatçının eşi Füsun Türkgüven, üzerinde "Seni hala çok seviyorum canım aşkım" yazılı çiçeği mezarı başına koydu. Yakınları da mezara çiçekler koyarak mezarını temizledi. Daha sonra ise Kuran-ı Kerim okunarak Kurtuluş için dualar edildi.

MEZARINA KASETLERİNİN ADLARI YAZILDI

1983'te başlayan sanat hayatına 15 kaset sığdıran Kurtuluş'un ailesi, mezarın etrafındaki mermerlere sanatçının sanat hayatı boyunca çıkarmış olduğu kasetinin isimlerini tek tek yazdırdı. İlk sırada ise Kurtuluş'un 1983 yılında çıkardığı ve yaklaşık 1 milyon satan "Duydum ki evleniyormuşsun" adlı kasetinin adı yer aldı. Ayrıca mermere gitar figürü yapılarak sonuna Kurtuluş'un adı yazıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana - Şarkıcı Kurtuluş Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement