Adrasan ve Olimpos'ta Dalış Sezonu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Adrasan ve Olimpos'ta Dalış Sezonu Açıldı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde turizm sezonunun başlamasıyla Adrasan ve Olimpos'ta dalış sezonu açıldı.

04.06.2014 15:13

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde turizm sezonunun başlamasıyla Adrasan ve Olimpos'ta dalış sezonu açıldı.

Dünyanın en seçkin dalış merkezleri arasında yer alan Adrasan ve Olimpos'ta dalış sezonu çok sayıda sualtı tutkununun katılımıyla açıldı. Olympos Kadir's Dalış Merkezi'nde görevli dalış eğitmeni Enis Çakır eşliğinde çok sayıda su altı tutkunu, sezonun ilk dalışını gerçekleştirdi. Pırasalı Ada, Korsan, Sazak, Hacivat ve Yarasalı mağaraları gibi belli başlı dalış noktalarıyla dikkat çeken bölgede dalış yapanlar, su altındaki eşsiz zenginlikleri görme şansı buldu.

Adrasan ve Olimpos'ta haftanın 7 günü dalış yapılabildiğini belirten Enis Çakır, dalış meraklılarına, uluslararası geçerliliği olan, tüplü dalış sertifikası eğitimlerini sezon boyunca verdiklerini kaydetti.

AKVARYUM HİSSİ

Bölgede dalış sezonunun genelde mayıs ayı sonunda başladığını ve kasıma kadar devam etiğini vurgulayan Enis Çakır, çoğunluğu Alman, Hollandalı, İngiliz ve Türk olmak üzere sertifikalı dalgıçların oluşturduğu gruplarla dalış yaptıklarını söyledi. Adrasan ve Olimpos'ta tatillerini yaparken sualtıyla tanışmak isteyen tatilcilerin eğitim gerektirmeden birebir eğitmen eşliğinde tanıtım dalışlarına katılabileceğini belirten Çakır, "Adrasan, Akdeniz ikliminin de etkisiyle sahip olduğu balık çeşitliliği ve popülasyonuyla ülkemizin ender dalış noktaları arasında yer alıyor. Orfoz, kalamar, rengarenk gün balıkları ve kaplumbağa gibi deniz canlıları su altında dalış yapanları karşılıyor. İlk kez dalış yapanlar kendisini akvaryumda hissediyor" diye konuştu.

KIŞIN TIRMANIŞ, YAZIN DALIŞ

Olympos Kadir's Dalış Merkezi'nin sahibi Kadir Kaya ise Adrasan ve Olimpos sahillerinin, eşsiz su altı zenginlikleri ve temiz suyuyla ayrıcalıklı konuma sahip olduğunu söyledi. Adrasan ve Olimpos'un alternatif turizmin en iyi uygulanan merkezler arasında yer aldığına işaret eden Kaya, "Kış aylarında özellikle tırmanış meraklılarının ziyaret ettiği bölge, yaz aylarında da dalış meraklılarının akınına uğruyor" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adrasan ve Olimpos'ta Dalış Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement