Afganistan'da Tuğgeneral Erhan Uzun Veda Töreni - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Tuğgeneral Erhan Uzun Veda Töreni

Afganistan'da görev süresi sona eren Kabil Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun için veda töreni düzenlendi.

14.08.2014 12:09  Güncelleme: 12:37

Afganistan'da görev süresi sona eren Kabil Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun için veda töreni düzenlendi.

Kabil Üniversitesi'nin Türkoloji bölümünde düzenlenen törene, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan Koordinatörü Süleyman Şahin, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Salih Saçak, Afgan yetkililer ve Türkoloji bölümünden çok sayıda öğrenci katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü ve Türkoloji öğretmeni Saçak yaptığı konuşmada, Kabil Bölge Komutanı'nın Türkoloji bölümüne önemli destekler verdiğini dile getirerek, bölümün kütüphanesine yaklaşık 3 bin Türkçe kitap verildiğini ifade etti.

Saçak, öğrencilerin bu kitaplar sayesinde Türk kültür ve edebiyatını daha iyi anlayacağını belirtti.

Gelecek hafta Afganistan'dan ayrılacak olan Kabil Bölge Komutanı Uzun ise Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Kabil'in güvenliğinin sağlanmasında katkıda bulunduklarını söyleyerek, "Başta eğitim olmak üzere, Kabil halkına sağlık desteği verdik ve yaklaşık 30 bin mültecinin yaşadığı kamplara insani yardımlarda bulunduk" şeklinde konuştu.

Afganistan güvenlik güçlerinin, güvenliğin sağlanması için kendi ayaklarını üzerinde duracak seviyeye geldiğini vurgulayan Uzun, "Afganistan'dan çok güzel duygular içerisinde ayrılıyorum, Afganistan'daki görev sürem meslek hayatımdaki çok onurlu hizmetlerden biri idi" dedi.

Kabil Üniversitesi Dil ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Muhammed Eslem Muhsini yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, fakültenin Türkoloji bölümüne önemli destekler verdiğini ve bu bölüm için Kabil Üniversitesinde benzeri olmayan bir binayı inşa ettiğini söyledi.

Türkiye'nin, Afganistan'ın en fazla ihtiyacı olan alanlarda destek verdiğini vurgulayan Muhsini, ülkede Türkçe öğrenmek için ilginin artığını ve bundan dolayı Türkoloji bölümünün daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Törenin sonunda Türkoloji bölümü tarafından Kabil Bölge Komutanı'na satranç takımı hediye edilirken, Türkoloji öğrencileri Uzun ile hatıra fotoğrafı çekti.

Muhabir: Muhammed Fahim

Yayınlayan: M. Göksel Sözer

Afganistan\'da Tuğgeneral Erhan Uzun Veda Töreni
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Tuğgeneral Erhan Uzun Veda Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement