Afrikalı İşadamları Mardin'de - Son Dakika
Güncel

Afrikalı İşadamları Mardin'de

Afrikalı İşadamları Mardin\'de

TUSKON'un düzenlediği Türkiye Doğu Afrika Ticaret Köprüsü Toplantısı kapsamında Türkiye'ye gelen Afrikalı işadamları Mardinli yatırımcılarla bir araya geldi.

13.02.2014 16:50

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği Türkiye-Doğu Afrika Ticaret Köprüsü Toplantısı kapsamında Türkiye'ye gelen Afrikalı işadamları Mardinli yatırımcılarla bir araya geldi.

Mardin'e gelen Demokratik Kongo ve Kongo Cumhuriyeti işadamları, TUSKON, Mardin İşadamları Derneği (MARİAD) ve Kızıltepe Aktif Sanayici İşadamları Derneği'nce (KASGİAD) Erdoba Elagacy Oteli'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Mardin İşadamları Derneği Başkanı Ali Babaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, TUSKON aracılığıyla Gaziantep'te düzenlenen Türkiye-Doğu Afrika Ticaret Köprüsü toplantısı kapsamında Türkiye'ye gelen Afrikalı işadamlarını Mardinli yatırımcılarla buluşturduklarını belirtti.

Çıkar ve rant ekonomisi dışında yeni fırsatların oluşturulduğu bu etkinliklerin çok önemli olduğunu belirten Babaoğlu, TUSKON'un gayretli çalışmaları sonucunda son 8 yılda Türkiye'nin Afrika'ya olan ticaretinin 4.5 kat artığını söyledi.

Böyle toplantıların hep batıda yapıldığını dile getiren Babaoğlu, şöyle konuştu:

"Bu etkinliğin TUSKON sayesinde Gaziantep'te yapılması büyük önemli. Yapılan bu görüşmeler neticesinde işadamlarımızı bölgemizdeki illere dağıtıp burada ticari ilişkileri homojen bir şekilde bölgedeki illere yaymış oluyoruz. Bölgemizdeki genel dış ticaretimiz Irak ve Suriye ile sınırlı. Bu etkinlik neticesinde yeni iş fırsatlarına yelken açacağız."

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Kenan Özçelik ise, anadolu insanının ülkesi için ne türlü fedakarlığı gösterdiğine bu toplantıda bir kez daha şahit olduklarını kaydetti.

Özçelik, "Afrika ve Türkiye arasında ticaret köprüleri inşa eden TUSKON'a teşekkür ediyoruz. Afrika nere Mardin nere? Ama bu insanları Türkiye'ye getirip işadamları ile buluşturmak hiç kimseye nasip olmuyor. Bu gibi çalışmaların ülkemiz ve 150 yıldır sömürülen Afrika insanına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'yi TUSKON aracılığı ile tanıdıklarını belirten Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen işadamı Mösyö Roland ise, "Kongo'da yatırım yapmak isteyen samimi Türk işadamlarına tercüman olmaya her zaman hazırız. Türk işadamları ile iş yapmak çok büyük bir kazançtır. Türk kardeşlerimi Demokratik Kongo Cumhuriyetinde yatırım yapmaya davet ediyorum. Kapımız her zaman açıktır" şeklinde konuştu.

Afrika'dan gelen 21 işadamı Mardinli işadamlarını kendi ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti.

MARİAD Başkanı Mehmet Ali Babaoğlu, Afrika'dan gelen iş adamlarına plaket verdi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrikalı İşadamları Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement