Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlana Mahallesi Meydanı Ulusal Fikir Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

10.10.2020 12:35  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlana Mahallesi Meydanı Ulusal Fikir Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Talas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışı için gün sayan 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Hakan Çevik'in yanı sıra jüri başkanı Prof. Dr. Kemal Demir ile mimarlar ve yarışmaya katılan proje sahipleri hazır bulundu.

Demir, yaptığı konuşmada, kentlere sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

Çevik ise bu tür yarışmaların proje üretmek için en doğru yol olduğuna vurguladı.

Yalçın da Talas'ta yeniden şekillendirecekleri Mevlana Mahallesi Meydanı için yarışma açtıklarını anımsatarak, "Çok büyük ilgi gördü ve toplam 57 proje başvurdu. Emek veren tüm eser sahiplerine teşekkür ediyor, ödüle layık görülenleri de tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

4 aşamalı eleme sonucunda Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Hakan Deniz Özdemir, Sakarya Üniversitesi'nden Gülşah Güneş ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Levent Arıdağ'ın temsilciliğini yaptığı 3 proje, eşdeğer eser ödülünü alırken, Can Kalınsazoğlu (Dokuz Eylül Üniversitesi), Gümüş Çimen (Erciyes Üniversitesi) ve Fazıl Akdağ'ın (Erciyes Üniversitesi) temsilci olarak yer aldığı ekiplere de mansiyon ödülü verildi.

AGÜ akademik performansta 4'üncü sırada

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), URAP (University Rankings by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı'nın üniversitelerin akademik performansını özetleyen 2020-2021 sıralamasına göre, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde 4'üncü sırada yer aldı.

Türkiye'deki üniversitelerin akademik performanslarını çeşitli kriterlere göre değerlendiren, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP Araştırma Laboratuvarı'nın 2020-2021 üniversite sıralamaları açıklandı.

Makale ve atıf sayıları, bilimsel doküman sayısı, doktora mezunu öğrenci sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler başta olmak üzere toplam 9 kriterin esas alındığı sıralamaya göre AGÜ, 2000 yılından sonra kurulan tüm üniversiteler arasında 4'üncü sırada yer alarak, bu kategoride Türkiye'nin en iyi 4'üncü üniversitesi oldu.

AGÜ ayrıca, raporda yer alan 6 binden az öğrencisi olan üniversiteler kategorisinde ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 4'üncü sırayı elde etti.

Bünyan Belediyesinden çevre düzenlemesi

Bünyan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Karatay Mahallesi'nde taziye evi ve muhtarlık binasına çevre düzenlemesi, çocuk oyun parkına ise bakım yapıyor.

Çalışmalar kapsamında çok amaçlı salon etrafında ağaçlandırma yapılarak, yeşil alan oluşturuluyor.

Ekipler ayrıca mahallede bulunan çocuk oyun parkı ve spor kompleksinde de sonbahar temizliği, bakım ve çim biçme çalışması yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement