Ahmet Ersin'e Ergenekon'dan Beraat - Son Dakika
Güncel

Ahmet Ersin'e Ergenekon'dan Beraat

Ahmet Ersin\'e Ergenekon\'dan Beraat

Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, iştiraken rüşvet vermek suçlamasıyla 11.5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Yargıtay'ın kararıyla beraat etti.

13.11.2015 17:10

Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, iştiraken rüşvet vermek suçlamasıyla 11.5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Yargıtay'ın kararıyla beraat etti. Ersin, "Dört yıl boyunca her davaya tutuklanacağım endişesiyle pijamamı, tIraş takımlarını alarak gittim. Psikolojik olarak ben ve ailem çok yıprandı. Haksız yargılamada adalet yerini buldu" dedi. Avukat olan Ersin, gizli tanıklar ve onları yönlendirdiğini iddia ettiği dönemin Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nin savcıları hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

CHP'de 18. ve 22. dönemlerde İzmir milletvekilliği yapan Avukat Ahmet Ersin'in, Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, iştiraken rüşvet vermek suçlamasıyla 11.5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderilmişti. Yargıtay, İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında beraat kararı verdi. Beraat eden Ersin, gizli tanıklar ve onları yönlendirdiğini iddia ettiği dönemin Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nin savcıları hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, DHA'ya şunları söyledi:

"Dört yıldır devam eden yargılama süreci beni çok yıprattı. Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçlanan ve tutuklanan İlhan Cihaner'e yardım etmek amacıyla gizli tanıklara baskı yaptığım iddia edildi. Bu nedenle ben de Ergenekon silahlı terör örgütüne yardım suçlamasıyla 27 yıl hapis istemiyle yargılanıyordum. Yargıtay'ın beraat kararından sonra gerek Cihaner gerekse aynı kapsamda yargılanan silahlı kuvvetler mensubu subayların suçlu olmadıkları böyle bir suçu işlemedikleri ortaya çıktı. Benim de olmayan bir suçtan ötürü yargılanıyor olmam sözkonusu olamaz. Dört yıldır devam eden haksız yargılamada adalet yerini buldu. Yargının en yüksek organı bu suçlamanın doğru olmadığını kanıtlanmış oldu. Herşeye rağmen yargı eninde sonunda görevini yapıyor. Mutlaka adalet tecelli ediyor. Bu süreçte sadece ben değil eşim ve çocuklarım da etkilendi. Her duruşmaya tutuklanırım diye mutlaka yanımda pijama ve traşı takımı götürdüm. Avukat olarak öncelikle bana iftira atan gizli tanıklar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Gizli tanıkları yönlendirdiklerine inandığım dönemin Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nin savcıları hakkında suç duyurusunda bulunacağım." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahmet Ersin'e Ergenekon'dan Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement