Airshow Side Nefesleri Kesti - Son Dakika
Güncel

Airshow Side Nefesleri Kesti

Airshow Side Nefesleri Kesti

Side Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen 'Airshow Side' nefesleri kesti.

25.05.2013 19:34

Side Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen 'Airshow Side' nefesleri kesti. Sahilleri dolduran binlerce kişi, Türk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk ve dünyaca ünlü pilotların gösterilerini nefeslerini tutarak izledi.

Side Halk Plajı'nda akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk önderliğinde düzenlenen 'Airshow Side' programı kapsamında Türkiye'nin yanı sıra dünyadan da önemli pilotlar gösteri yaptı. Panayır havasında gerçekleşen 'Airshow Side' kapsamında sayısız başarıya imza atmış dünya şampiyonları Svetlana Kapanina ile Jurgis Kaiyrs'in gösterileri hayranlıkla izlendi. Side semaları, Airbandit, REVA, Romanian Yakers ve Türk Hava Kurumu'nun renkli şovlarıyla renklendi. Son olarak akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk gökyüzünde yaptığı şovlarla nefesleri kesti. Alçak ve dalış uçuşlarıyla sahilde adeta şov yapan Öztürk, yaklaşık 15 dakikalık gösteri sundu.

Airshow Side'de ayrıca sivil havacılık okullarının geçişleri, model uçak ile paramotor gibi etkinlikler ile simülatör ve uçurtma yarışmaları da yer aldı. Ayrıca alanda 'Havacılık Sergisi' açıldı. Airshow'da geçen günlerde Adana'da kaza sonucu hayatını kaybeden efsanevi akrobasi pilotu Murat Öztürk de anıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun da izlediği Airshow Side'yi Side ve diğer beldelerde tatil yapan turistlerle on binlerce kişi izledi. Airshow Side gösterisi yarın da devam edecek.

Side Airshow'u 2011 yılından buyana düzenlediklerini belirten Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, şunları söyledi: "Türkiye'de düzenli yapılan tek havacılık gösterisine imza atmaktan çok mutluyuz. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Airshow'da yine nefesleri kesen gösteriler yer aldı. Bu yıl programda olmadığı için SoloTürk ve Türk Yıldızları olmadı, ama dünyaca ünlü pilotları ağırladık. Side semalarını süsleyen bu etkinliğimiz, tatile gelen binlerce turiste de sürpriz oldu. Hava fotoğraflarından elde ettiğimiz verilere göre, gösterileri 100 bine yakın insanın izlediğini düşünüyoruz. Kazasız belasız bugünkü etkinliğimizi sona erdirdik. Yarın da gösterilerimiz devam edecek." - Antalya/ Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Airshow Side Nefesleri Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement