Ak Partili Tekelioğlu, Ron Keller'i Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Tekelioğlu, Ron Keller'i Ağırladı

Ak Partili Tekelioğlu, Ron Keller\'i Ağırladı

AB Uyum Komisyonu Başkanı, AK Parti İzmir Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Tekelioğlu, Hollanda Kraliyeti Büyükelçisi Ron Keller'ı makamında kabul etti.

11.10.2013 18:59

AB Uyum Komisyonu Başkanı, AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Hollanda Kraliyeti Büyükelçisi Ron Keller'ı makamında kabul etti.

Tanışma ziyareti kapsamında geçen ziyarette Tekelioğlu, Keller'e komisyonun çalışma düzen ve usulü konusunda bilgi verip, Türkiye'nin AB perspektifini anlattı. Tekelioğlu, Meclis'in yasa teklif ve tasarılarını gündemine alırken AB kriterlerini sürekli göz önünde tuttuğuna, bu kriterleri yaşam ve medeniyet değerleri olarak değerlendirdiklerine, bütün bakanlıklardan valiliklere kadar her kademede AB ile ilgili işleri ve gelişmeleri takip eden birimler olduğuna vurgu yaptı. Hollanda'nın bu amaç doğrultusunda, özellikle Fransa'nın etkisiyle uygulanan blokajların kaldırılması ve yeni fasılların açılması konusunda her platformda yardımcı olmalarından memnuniyet duyacağını belirten Tekelioğlu, gündemdeki sıcaklığını koruyan Demokrasi Paketi hakkında da Keller'i bilgilendirdi. "Demokrasi Paketi özellikle insan hakları ve özgürlükler alanında vatandaşımızın önündeki engelleri kaldırmaktadır" diyen Tekelioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi ve insan haklarını önceleyen çalışmalar dinamik bir süreçtir. Yaşadığımız zamanın ve toplumun değişen ihtiyaçlarına göre her zaman yenilenmek, güncellenmek durumundadır. İyi yönetişimi bu gerçekliğin farkında olarak başarabiliriz. AB ölçüleri ve ideal amaçlarına göre eksiklerimizin farkındayız. Evet, çıkardığımız ve uygulamaya geçirdiğimiz yasal düzenlemelerde eksiklerimiz olabilir ancak çelişkimiz yoktur. Biz AB değerlerini samimi, tutarlı bir biçimde içselleştirmiş durumdayız. AB'nin Türkiye'ye bakışının, bizim AB'ye bakışımız kadar tutarlı olduğu söylenemez. Yaptığımız iyileşme ve ilerlemenin zaman zaman takdir edildiğini görüyoruz. Ancak AB, bizi kendi koşul ve imkanlarıyla anlamak ve eleştirmek isterse kimi yanlış değerlendirmelere, dolayısıyla yanılgılara yol açar. AB bizi daha çok anlamaya çalışmalıdır. Mesela Demokrasi ve insan hakları konusunda kimi zaman eleştiriler alıyoruz. Bu eleştirileri haksız çıkaracak sadece iki sebebi hatırlatacağım: Birincisi Avrupa bizdeki gibi ve bizimki kadar bir terör olayı ile yüz yüze değildir. İkincisi maalesef bizde var olan bir askeri darbe geçmişimiz, kimi tutumumuzun tonunu mahiyet ve üslubunu farklılaştırabiliyor. Mesela bizim demokrasiyle ilgili attığımız adımlar, kimi siyasetçilerce ülkeyi bölmek olarak algılanabiliyor. Birileri bu söylemle negatif propaganda yapmakla kalmıyor, bütün siyasi söylemlerini korkutma ve ötekileştirme üzerine kurabiliyor."

Hollanda'nın dostluğuna güvendiğimizi söyleyen AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, "Şu anki en önemli sıkıntımız AB'nin fasılları açmamasıdır. Bu konuda bize nasıl yardımcı olabilirsiniz? Bizim için ne yapabilirsiniz? Fransızlar beş başlığı bloke ediyorlardı. Sonunda birini kaldırdılar. Siz Hollandalı dostlarımızın kendi hükümetleri nezdinde Türkiye'ye uygulanan blokajların kaldırılması yönünde çaba göstermelerini arzuluyoruz. Türkiye'de AB vizyonunun kaybolmadığından emin olunuz. Bu yöndeki irademiz güçlü bir şekilde devam ediyor, devam edecek. Ancak AB üyeliği konusunda insanımızın beklentileri ve olumlu algıları azalmaktadır. Fransa örneğiyle izah ettiğimiz kimi tutumlar kamuoyunun beklentilerini negatif etkilemektedir. AB üyesi dostlarımızın mevcut irademizi cesaretlendirmesi, köstek olmamaları gerekir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Tekelioğlu, Ron Keller'i Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement