Akçakoca'da Yükseköğretim Yeterlilik Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Güncel

Akçakoca'da Yükseköğretim Yeterlilik Çalıştayı Başladı

Akçakoca\'da Yükseköğretim Yeterlilik Çalıştayı Başladı

İstanbul Bilimler Akademisi’nin (İBA) Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı’yla müşterek olarak düzenlediği Genç Akademisyenler Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi konulu etkinlik Akçakoca Sky Tower Oteli’nde başladı.

25.04.2014 14:05

İstanbul Bilimler Akademisi'nin (İBA) Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı'yla müşterek olarak düzenlediği Genç Akademisyenler Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi konulu etkinlik Akçakoca Sky Tower Oteli'nde başladı.

Türkiye'nin 11 ilinde yer alan 15 üniversiteden gelen 75 lisans üstü öğrencisiyle İstanbul ağırlıklı üniversitelerden katılan 25 öğretim üyesi ve idarecisinin katılacağı çalıştay Pazar günü yapılacak sertifika törenlerinin ardından son bulacak. Dört gün sürecek çalıştay ve konferanslar dizisinin ilki bugün saat 10.30'da yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmasını Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Akçakoca Proje Danışmanı Doç. Dr. Oktay Taftalı yaptı. Taftalı, konuşmasında, çalıştay ve konferans programının işleyiş süreçleri ve oturumların idari yapısıyla ilgili bir sunum yaptı. Daha sonra söz alan İBA Yönetim Kurulu Başkanı ve Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülfettin Çelik, şöyle konuştu: "Akademik dünya ile toplumsal alan arasındaki ilişkiyi ortak bir zemin etrafında örerek, Türkiye'nin kendi tarihi ve toplumsal dokusu, medeniyet ve kültür birikimi, bilgi ve düşünce iklimi etrafında katkı sağlamaya dönük bir bakış açısı benimsemek" olarak özetlediği İBA çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Çelik, konuşmasının devamında, İBA'nın faaliyet alanlarının eğitim, araştırma-proje, sosyal ilişkiler ve yayınlar başlığından teşekkül ettiğini söyledi. Prof. Dr. Gülfettin Çelik'in konuşmasını tamamlamasının ardından dört gün sürecek çalıştay programlarına geçildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akçakoca'da Yükseköğretim Yeterlilik Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement