'Akhisar'a Değer Katanlar' Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Güncel

'Akhisar'a Değer Katanlar' Ödüllerini Aldı

\'Akhisar\'a Değer Katanlar\' Ödüllerini Aldı

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) düzenlediği 2011 yılı vergi, hizmet, ihracat, istihdam ve yatırımda 'Akhisar'a Değer Katanlar' törenle ödüllerini aldı.

02.01.2013 17:07

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) düzenlediği 2011 yılı vergi, hizmet, ihracat, istihdam ve yatırımda 'Akhisar'a Değer Katanlar' törenle ödüllerini aldı.

Bir saat gecikmeli başlayan ödül törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CHP Milletvekili Özgür Özel, TOBB Başkan Yardımcıları Bülent Koşmaz, Faik Yavuz, Milletlerarası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rona Yırcalı, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı AK Parti'li Salih Hızlı, çevre il ve ilçelerin konuk oda ve borsa başkanları katıldı. Sadece Akhisar'da yetişen Domat ve Uslu cinsi zeytinler için Türk Patent Enstitüsü Coğrafi İşaret Belgesi verdi. Sanayiciler, ihracatçılar, yatırımcılar, vergi rekortmenleri ile 40-50 ve 60 yıllık oda üyelerine belge ve şiltleri verildi.

TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasına geç kaldığı için özür dileyerek başladı. Hisarcıklıoğlu, "Akhisar'a 7'nci gelişim. Birçok ile bile bu kadar gitmemiş olabilirim. Buradaki ödül töreni de Akhisar'daki çalışmaların ürünüdür. Türk sanayicisi, yatırımcısı, ihracatçısı korunmalıdır. FIFA ve UEFA bile yıldız oyuncuların korunması için tüm futbol federasyonlarına çağrıda bulundu. Bu yüzden ekonominin en önünde bulunan sanayici, yatırımcı ve ihracatçı mutlaka korunmalıdır" dedi. Hisarlıoğlu, Akhisar'ın çok önemli bir yeri olduğunu, mutlaka birlik beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, "Kayseri bunu başardı. Akhisar da başaracaktır. İdarecilerinizin peşini bırakmayın. Yıllar önce Akhisar deyince akla şark tütünün merkezi gelirdi. Şimdi zeytin deyince akla yine Akhisar geliyor. Bunun kıymetini bilin" diye konuştu.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Akhisar'da, Keskinoğlu, Ramiz Köfte, Graniser gibi birçok marka olduğunu hatırlattı. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Şimdi en büyük markanız Akhisarspor. Süper Lig'de Ege'nin tek takımı. Manisa düştü siz çıktınız. Aman dikkat edin düşmeyin. Manisa'da çıksın, iki takım Süper Lig'de olsun" dedi.

Diğer konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği'ni kuran ve hala başkanlığını yapan Halis Uysal ile Akhisar Belediyespor'u Süper Lig'e çıkaran Kulüp başkanı Hüseyin Eryüksel'e onur ödülü verildi. Yatırım-İstihdam- İhracat yapan 10 firmaya, ayrıca ihracat yapan 4 firmaya, 2011 yılında Akhisar'da Gelir Vergisinde ilk 10, Gölmarmara'da ilk 2'ye giren kurum ve kişilere, yine Kurumlar Vergisinde Akhisar'da İlk 10, Gölmarmara'da ilk 2'ye giren firmalara, ATSO'ya 40 yıllık üye olan beş, 50 yıllık üye olan dört, 60 ve üzeri yıl üyeliği olan altı kişiye ödülleri ve şiltleri alkışlar arasında verildi. TOBB'un kuruluşunun 60 yılı özel plaketleri ATSO ve Ticaret Borsası Meclis üyelerine sunuldu. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da 4'üncü Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 28 kişiye sertifikalarını verdi. Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da ATSO yönetiminin başvurduğu 'Domat ve Uslu' cinsi zeytinler için Coğrafi İşaret Tescil belgelerini verdi. - Manisa/ Akhisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Akhisar'a Değer Katanlar' Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement