Akil İnsanlar Karadeniz Grup Başkanı'ndan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Karadeniz Grup Başkanı'ndan Açıklama

Akil İnsanlar Karadeniz Grup Başkanı\'ndan Açıklama

Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Bizim için 'vatan haini' diyenler olabilir."

23.04.2013 18:33

Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Bizim için 'vatan haini' diyenler olabilir. Biz bunları zaten göze alarak bu sürece girdik. Ama biz bu sürece vicdani sorumluluğumuz için girdik" dedi.

Çözüm sürecine katkı sağlamaları amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kurulan 'Akil İnsanlar'ın Karadeniz Heyeti' Sinop'ta STK temsilcileri ve kentin önde gelen isimleri ile yapılan toplantı ardından Sinop programını tamamladı. Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'i makamında ziyaret eden heyet üyeleri, daha sonra Tarihi Sinop Cezaevi'ni gezdi.

Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez toplantı sonunda yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar olarak vicdani sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi. Hakyemez, "Benim sınıf arkadaşım, hatta sıra arkadaşım şehit. Yani biz öyle ruhsuz insanlar değiliz. Bizim için 'vatan hanini, şu-bu' birçok şey söylenebilir. Biz bunları, bu biçim yakıştırmaları zaten göze alarak bu sürece girdik. Hükümet nasıl göze aldıysa biz de göze aldık ve burada hükümeti desteklemiyoruz. Biz burada hükümeti desteklemiyoruz. Hükümeti desteklemeyen pek çok kişi var. Ama biz bu sürece vicdani sorumluluğumuz için girdik, vatan borcumuzun gereği olarak girdik. Büyük Türkiye için, bir arada yaşamak için girdik. Ama fildişi kulelerinde yaşayan insanlar değiliz. Bunun özellikle bilinmesini isteriz" diye konuştu.

Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti Heyeti Sinop'taki çalışmalarını tamamlamasının ardından karayoluyla Kastamonu'ya gitmek üzere kentten ayrıldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Karadeniz Grup Başkanı'ndan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement