Akp'nin Bayramlaşmasında Gündem Terör Oldu - Son Dakika
Güncel

Akp'nin Bayramlaşmasında Gündem Terör Oldu

Akp\'nin Bayramlaşmasında Gündem Terör Oldu

AKP'deki bayramlaşmalara terör tartışmaları damgasını vurdu AKP'deki bayramlaşmalara terör tartışmaları damgasını vurdu.

20.08.2012 13:59

AKP'deki bayramlaşmalara terör tartışmaları damgasını vurdu AKP'deki bayramlaşmalara terör tartışmaları damgasını vurdu. AKP'yi ziyaret eden CHP, MHP, SP, BBP, DP ve DSP heyetleri son dönemde yaşanan terör olaylarından ve BDP milletvekillerinin PKK üyeleriyle buluşmasından rahatsızlıklarını dile getirdi. Heyetleri partisi adına kabul eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise Türkiye'nin birliğini "kıyamete kadar" koruyacağı mesajı verdi.

AKP'deki bayramlaşma trafiği anamuhalefet partisi CHP'nin heyetinin AKP Genel Merkezi'ne gelmesiyle başladı. AKP adına ziyaretleri Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz başkanlığında, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nur Özkaya ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk'ten oluşan heyet kabul etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan'dan oluşan CHP heyetinin ziyaretinde konuşan CHP'li Sarı, bayramın sevincinin Türkiye'de terörle mücadelede şehit olan askerlerin ve dünyanın değişik yerlerinde süren savaşlarda hayatlarını kaybedenlerin acısıyla gölgelendiğini ifade etti. Sarı konuşmasında, Ramazan ayında yapılan ibadetlerinin, bayram namazlarının "günlük siyasetin üzerinde olması gerektiğine" vurgu yaptı.

CHP heyetinin ardından bayramlaşma için AKP Genel Merkezi'ne MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Milletvekili Mehmet Günal ve MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel'den oluşan MHP heyeti geldi. MHP'nin ardından AKP'yi ziyaret eden ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Genel İdare Kurulu üyeleri Yahya Coşkunsu ve Muzaffer Baydar'dan oluşan heyetin ziyaretinde konuşan SP'li Öztek, bayramların barış ve mutluluk getirdiğini, buna karşın bu bayramda yaşanan savaşlar nedeniyle huzurlu günler yaşayamadıklarını ifade etti. Arakan Müslümanları'na karşı gelişen şiddet eylemleri ile Suriye'de yaşanan olaylara da değinen Öztek, "İnsanlıktan nasibini almamış birtakım çevreler, insanlık dışı olaylar yaratıyor. Özellikle Arakan'da ve Suriye'de yaşanan olayların, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin simgesi olan bayramları gölgelememesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

-"ERMENİ VEKİLLERİN KOMİTACILARLA ÇALIŞMASI GİBİ"-

SP heyetinin ardından AKP Genel Merkezi'ne gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, BBP Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Şevki Arıcı, ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Nadire Kadiroğlu'ndan heyet adına konuşan BBP'li Şenliler, "İslam ülkelerinde kan ve göz yaşının hüküm sürdüğü bir bayram yaşıyoruz. Kendi memleketimizde de her gün birkaç tane şehit haberimizin olduğu bir bayramı yaşıyoruz" dedi. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı terör belasının yüz yıllık bir senaryonun uzantısı olduğunu, bu belanın bayramın da tadını kaçırdığını ifade eden Şenliler, BDP'nin PKK'lılarla görüşmesinden basına yansıyan kareleri de eleştirerek, "Bir kısım milletvekillerinin teröristlerle kucaklaşması bizde ve milletimizde büyük bir infial yaratmıştır. Sanki Osmanlı Meclis-i Mebusanı'ndaki Ermeni ve Rum milletvekillerinin dağdaki Ermeni komitacılarıyla işbirliği yapması gibi bir izlenim edindik" diye konuştu. Şenliler, BBP olarak Kürtlerle terör olaylarının bağlantısı olmadığına inandıklarını kaydetti. SP heyetinin ardından AKP Genel Merkezi'ne DP adına Genel Başkan Yardımcısı Erkan Küçükay ve Muhasip Yardımcısı Şahap Yaralı'dan oluşan heyet ile DSP'den Genel Başkan Yardımcısı Tufan Vural ve Parti Meclisi üyeleri Dilara Tambova ve Abbas Deniz'den oluşan heyet geldi ve bayram nedeniyle tebriklerini iletti.

-"SABRIN VE TAHAMMÜLÜN GEREĞİ YERİNE GETİRİLİR"-

Kabullerde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, Arakan ve Suriye'de yaşanan olayların "İnsanlıktan nasibini almamış birtakım çevreler" tarafından yapıldığını, yaşanan olayların bayramı ve ramazan ayındaki güzellikleri gölgelememesi gerektiğini söyledi. Son dönem yaşanan terör olaylarına da değinen Kapusuz, bayramların ülkenin birliğinin ve bütünlüğünün simgesi olduğunu vurgulayarak, "Bu güzellikleri yaşamak istemeyen, bu güzelliklerin farkında olmayan, bunların kıymetini de bilmeyenler de bulunabiliyor. Onlar da milletimizin hafızasına ve kaydına geçiyor. Bu millet bir çok şeye sabır gösteriyor ama milletimizi ve ülkemizi sıkıntıya sokmak isteyenlerin, bu sabrın ve tahammülün gereğinin yerine getirileceğini bilmesi lazım" diye konuştu.

-"HİÇBİR KUTSALLARI YOK"-

Kapusuz, PKK'nın Ramazan ayında yaptığı saldırılara da değinerek, "İnsanlıktan nasibini almamış eli kanlı caniler maalesef hiçbir kutsalı olmadığından bu milletin değerlerine de saygı göstermeksizin saldırıyor. Cahiliye döneminde o cahil insanlar bile mukaddes aylarda savaşmaz o dönemi pas geçerlerdi. Bu devrin canileri bu konuda o duyarlılıklardan bile fersah fersah uzak, insanlıktan nasibini almamış güruh olarak yollarına devam ediyorlar. Bunları milletimiz de biz de ibretle takip ediyoruz ve kaydediyoruz. Bu milletin sabrını, hoşgörüsünü zorlamak isteyenler bir yere ulaşacaklarını ümit ediyorlarsa nafile bir hayal peşinde koşuyorlar. Bu millet birlik ve beraberlik içerisinde kıyamete kadar var olacak ve varlığını sürdürecektir. Bu yanlış yolda olanları da doğru yola davet ediyoruz. Aslında bayramda bunlar yerine daha güzel şeyler konuşmak yerine bir nevi mecbur kalıyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize ve gazilerimize minnet duygularımızı bir kez daha ifade ediyoruz" dedi. Kapusuz, BDP'li milletvekillerinin PKK'lı teröristlerle buluşması hakkında da şunları söyledi:

"Her ne kadar istenmeyen olaylar ve hoş olmayan görüntüler ortaya çıksa bile o onları bağlar. Bu asil milletin iradesi karşısında çok ucuz ve çok sefih görüntülerin kıymeti yoktur." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Akp'nin Bayramlaşmasında Gündem Terör Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement