Akyaka Operasyonu Şüphelileri Adliyede - Son Dakika
Güncel

Akyaka Operasyonu Şüphelileri Adliyede

Akyaka Operasyonu Şüphelileri Adliyede

Akyaka Beldesi'ndeki operasyonda gözaltına alınan 8'i kadın 24 şüpheli, adliyeye gönderildiler.

19.04.2012 17:42  Güncelleme: 09:20

Muğla'nın Ula İlçesi Akyaka Beldesi'nde önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Çalca'nın da bulunduğu 8'i kadın 24 şüpheli, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları' ve 'İhaleye fesat karıştırdıkları' iddiasıyla Ula Adliyesi'ne sevk edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen salı günü düzenlenen operasyon kapsamında, Muğla, Aydın, İzmir ve Zonguldak'ta 39 adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Operasyonda gözaltına alınıp Ula İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen 31 şüphelinin sorgusu tamamlandı. Gözaltındakilerden 7'si, ifadelerinin alınması ardından serbest bırakıldı. Aralarında Akyaka Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çalca ve 9 belediye çalışanının da bulunduğu 8'i kadın 24 şüpheli ise, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla bugün Ula Adliyesi'ne sevk edildi.

Akyaka Belediyesi'ne, ilk operasyon 29 Kasım 2011'de düzenlenmişti. İçişleri Bakanlığı'na bu tarihten 4 ay önce, Akyaka Belediyesi'ndeki bazı ihalelerde usulsüzlük ve imar yolsuzluğu yapıldığı yönünde şikayet gitmiş, bunun üzerine müfettiş görevlendirilmişti. Müfettiş raporları doğrultusunda savcılık talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, belediyeye operasyon düzenlemiş, çeşitli birimlerindeki 12 çuval belgeye el koymuştu. Operasyon kapsamında gözaltına alınan olmamıştı. Savcılık tarafından incelenen dosyaların ardından ikinci operasyonun düzenlenmişti.

AB,CA(AÖ/İD) - Muğla/ Ula

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akyaka Operasyonu Şüphelileri Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement