Alaçatı'da Ot Festivali Zamanı - Son Dakika
Güncel

Alaçatı'da Ot Festivali Zamanı

Alaçatı\'da Ot Festivali Zamanı

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, 'Doğanın kıymetini bilip, keyfini çıkaranların festivali' sloganıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

13.04.2013 16:21

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, 'Doğanın kıymetini bilip, keyfini çıkaranların festivali' sloganıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

CHP'li Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç önderliğinde, Dört Değirmenler Mevkii'nden başlayan ve Pazaryeri Camii Meydanı'nda sona kortej yürüyüşü renkli görüntülerle başladı. Alaçatı'nın doğal ve kültürel zenginliklerini gözler önüne sermeyi hedefleyen belediyenin evsahipliğinde ve Komili'nin ana sponsorluğundaki festivalin kontej yürüyüşünde, eski zamanların 'Balıklı Kız İsteme Geleneği' ve 'Helva Kavurma' gibi etkinlikler canlandırıldı. Yerel giysileriyle, topladıkları otları at arabası ve traktörlere yüklemiş kadınlar da kortejdeki yerini aldı. Konuk Mudanya Belediye Bandosu da korteje, çaldıkları parçalarla farklı bir tat kattı. Korteje İzmirli ot severlerin yanı sıra Ankara ve İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirden de katılım oldu.

Yürüyüşün sonunda, Ege Üniversitesi Oda Orkestrası'nın sunduğu klasik müzik dinletisi ve ardından verilen festival resepsiyonu katılımcılara keyifli bir gün yaşattı. Festivalin ilk günü akşam düzenlenecek ve misafirlere şevketi bostan menülerinin ikram edileceği gala yemeğiyle sona erecek. Gala yemeğinde, festivalin jüri üyeleri de birer çeşit şevketi bostanlı yemek hazırlayacak.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER

Yarışmanın Ot Aşı jürisinde gurme, televizyon yapımcısı ve müzisyen Ayhan Sicimoğlu, gurme yazar Gökçen Adar, Zeytinbağ Otel ve Restaurant'ın sahibi Erhan Şeker, İstanbul Hünkar Restaurant'ın sahibi Feridun Ügümü, Ankara Trilye Restaurant'ın sahibi Süreyya Üzmez, Sheraton Çeşme executive chef Rahmi Yılmaz ve Alaçatı'nın en eski restoranın sahibi Hakkı Akbaykal'dan oluşuyor. Ot jürisinde ayrıca Ahmet Keçeci, Dr. Ayfer Tan, Prof. Dr. Dursun Eşiyok, Ertan İplikçi, Dr. Mehmet Tutar ve Önder Türkkanı da yer aldı.

YARIN YARIŞMA GÜNÜ

Festivalin ikinci gününde, 'En Fazla Ot Çeşidini Kim Toplayacak' ve 'En Güzel Otlu Yemeği Kim Yapmış' adı altında altın ödüllü iki ayrı yarışma düzenlenecek. Bu sene gençlerin ilgisini çekebilmek için ot toplama kategorisine, 25 yaş altı yarışmacılar için altın ödüllerine ek olarak bilgisayar ve kol saati de eklendi.

Amatör üreticilerin hazırlayacağı otlu ürünler iki gün boyunca ön plana çıkacak. Alaçatı'nın profesyonel otçuları ve ünlü restoranları da ikinci gün festival alanında açacakları stantlarda birer spesiyaliteleri ile misafirlere hizmet edecek.

FOTOĞRAF YARIŞMASI DA YAPILACAK

Ayrıca, geçen yıl yarışan ot yemeklerinin yer aldığı yemek kitabı da katılımcılara ücretsiz dağıtılacak. Öğrencilerin yapacağı ot festivali temalı resim ve füzyon cam çalışmaları ile panolar oluşturulacak. Füzyon cam panonun satışından elde edilecek gelir öğrencilere burs olarak geri dönecek. Festival ayrıca 'Saime Berkkan Fotoğraf Sergisi', 'Gökçen Adar, Ot ve Çizgi' ve 'Chermine Vidori Resim Sergisi'ne de evsahipliği yapacak.

Ayrıca Festival kapsamında teması 'Ot Festivali' olan bir fotoğraf yarışması yapılacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alaçatı'da Ot Festivali Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement