Alanya'da 'Aromatik Cennet Vadisi' Oluşturuluyor - Son Dakika
Güncel

Alanya'da 'Aromatik Cennet Vadisi' Oluşturuluyor

Alanya\'da \'Aromatik Cennet Vadisi\' Oluşturuluyor

Antalya'nın Alanya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçede alternatif turizm alanlarının artırılması amacıyla hazırlanan Aromatik Cennet Vadisi Projesi, Türkler beldesinde bulunan Kargı Çayı'nın çevresinde oluşturuluyor.

29.06.2012 11:04

Antalya'nın Alanya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçede alternatif turizm alanlarının artırılması amacıyla hazırlanan Aromatik Cennet Vadisi Projesi, Türkler beldesinde bulunan Kargı Çayı'nın çevresinde oluşturuluyor.

Alanya'nın Türkler beldesindeki Kargı Çayı çevresinde 190 bin metrekare alana yapılan Aromatik Cennet Vadisi Projesi, temmuz ayında tamamlanıyor. İçerisinde 140 çeşit kokulu ve farklı görünüme sahip bitki, spor, yürüyüş ve piknik alanları ile küçük ziyaretçiler için oyun ve minyatür çizgi film kahramanlarının heykelleri bulunan vadide çelik halat üzerinde kayma sporu da yapılabilecek. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan 361 bin TL destek almaya hak kazanan proje, 1,5 milyon TL'ye mal olacak.

Aromatik Cennet Vadisi'ni basın mensuplarına tanıtan Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, projenin fikir babasının Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör olduğunu söyledi. Doğan, "Projeyle ilk karşılaştığımızda oldukça heyecanlandık. Türkler Belediyesi, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) desteğiyle projeye başladık. Bölgeye toplam 140 çeşit, 32 bin kök aromatik bitki ekildi. Vadi boyunca doğal görsellik ve kokuyu bir araya getirdik. Bu projeyle ülke genelinde bir ilke imza atıyoruz. Hem yerli halkımız hem turistler daha önce belki almadıkları kokularla dört gidiş ve dört geliş toplam sekiz kilometre boyunca orman içerisinde gezintiye çıkabilecekler. Burayı dünyanın en farklı, en güzel turizm bölgelerinden birisi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Vadinin Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin su sporlarından elde ettiği gelir, BAKA'nın sağlamış olduğu 360 bin TL'lik hibe, Alanya Belediyesi ve Orman Müdürlüğü'nün destekleri ile toplam 1 milyon 500 bin TL'ye mal olacağını beliren Kaymakam Doğan, projenin 9 Temmuz'da ihaleye çıkartılacağını dile getirerek, "Özel sektöre bu işi yaptırsak üç katı daha fazla rakama mal olacaktı. Bizzat ilgilenerek maliyetini düşürdüğümüz bu işin devamını getirebilecek entelektüel turizm iş adamlarını ihaleye davet ediyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Güngör ise, projede bulunan hiçbir aktivitenin aromatik koku formatının önüne geçmeyeceğini vurgulayarak, sistemin yağmurlama yöntemiyle bitkilerin silkelenerek etrafa koku yaymasıyla işleyeceğini söyledi. Prof. Dr. Güngör, "Bu projeyle bölgeye turist çekeceğimize ve turizmin 12 aya yayılması için gereken çeşitliliğe destek olduğumuza inanıyoruz. Alanya'nın marka değerinin arttırılması için bu tip yatırımların mutlaka yapılması gerekiyor. 2013'ün Mayıs ayında kokulu çiçekler yetişmiş olacak ve Aromatik Cennet Vadisi'ni o tarihte açtığımızda herkes hayran kalacak" dedi.

Prof. Dr. Güngör, "Buradan uyarıda bulunmak istiyorum. Gelen vatandaşlar kendilerine dikkat etsinler, aşırı oksijenden dolayı zehirlenmeler olabilir" diyerek espri de yaptı.

Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu da, "Alanya halkı ve bölgemize gelen yabancı turistleri, bölge halkı olarak en iyi şekilde ağırlayacağız. Burada en az konuşması gereken benim, projenin asıl mimari Dekanımız İbrahim Güngör'e ve projeyi destekleyen Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

İhale sonucunda işletmeyi almaya hak kazanan turizmci, 8 yıllığına anlaşmayı imzalamış olacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alanya'da 'Aromatik Cennet Vadisi' Oluşturuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement