Almanya'daki Kütahyalılar Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Kütahyalılar Buluşuyor

Almanya\'daki Kütahyalılar Buluşuyor

Dortmund'da bulunan Almanya Kütahyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, 9. Geleneksel Kütahyalılar Gecesini gerçekleştirecek.

20.06.2014 10:47  Güncelleme: 10:46

Dortmund'da bulunan Almanya Kütahyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği (AKTIF), 9. geleneksel Kütahyalılar gecesini gerçekleştirecek. Dernek yöneticileri, gece hazırlıklarını gözden geçirmek amacıyla Essen şehrinde bulunan Bakar Kebap House'de dün bir toplantı düzenledi. Toplantıda AKTIF Başkanı Kemal Akman, başkan yardımcıları Mehmet Kaçan, Murat Güngör, yönetim kurulu üyesi Bülent Alkan, Adem Ok, gece için Türkiye'den davet edilen yöre sanatçıları Zeynel Sağ, Himmet Ören, Serkan Akyel, Almanya'dan geceye katılacak müzisyen Yılmaz Çolak, Osman Kurt, Mehmet Uyar ve şair Hüsamettin Darıcı hazır bulunurken, toplantıya işadamı Mümün Uluç ve restoran işletmecisi Mehmet Gürkan ev sahipliği yaptı.

Dortmund yakınlarında bulunan Marl şehrinde gerçekleştirilecek Geleneksel Kütahyalılar Gecesi'nin detaylarının ele alındığı toplantıda, salonda yapılması gerekenler tek tek planlanarak notlar alındı.

HEMŞEHRİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Gece hakkında bilgi veren AKTIF Başkanı Kemal Akman, 'Derneğimizin kuruluşunun 14. yılında 9. geleneksel gecemize hazırlanıyoruz. Eksiklerimizi gözden geçirmek için bir araya geldik. Hemşehrilerimize yakışan bir gece tertiplemeye çalışıyoruz. Kütahya milletvekillerimizi gecemize davet ettik. Ayrıca Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Sarıoğlu da gecemize katılacak. Türkiye'den ve Almanya'dan yöresel sanatçılarımız geceye katılarak sahne alacak. Kütahyamızın yöresel yemekleri ve folkloru da gecemizde sergilenecek. Bölgede yaşayan tüm hemşehrilerimizi gecemize davet ediyoruz' dedi..

Kütahyalılar gecesi, Marl kentinde bulunan Grawenkolk Caddesi'ndeki Almina Evethalle adlı salonda gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'daki Kütahyalılar Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement