Almanya'da gündemi bir süredir meşgul eden insansız hava araçları Euro Hawk Drone projesinin iptal edilmesi ve Savunma Bakanlığı'nın 638 milyon avro zarara uğratılması nedeniyle Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, Meclis Komisyonu'na ifade verdi. Muhalefetin Maiziere'ye tepkileri ise sürüyor.
Maiziere, ifadesinde Euro Hawk konusunda net bir açıklama yapmayarak hatasını kabul ettiğini ancak yalan da söylemediğini belirtti. Projeyle ilgili yalan söylediği iddialarını reddeden Maiziere, projenin sonlandırılmasının doğru bir karar olduğunu vurguladı.
Başbakan Angela Merkel ile de bir görüşme yaptığını aktaran Maiziere, Başbakan'ın kendisinden istifasını isteyip istemediği yönündeki bir soruya ise "Bunu komisyon önünde konuşmayacağı" yanıtını verdi.
Maiziere'nin açıklaması ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti'den tepki gördü. SPD'li Rainer Arnold, Bakan'ı yalancılıkla itham etmeye devam etti. Sol Parti milletvekili Jan van Aken de Maiziere gibi birisinin nasıl bakan kaldığına anlam veremediğini söyledi.
Almanya'da Savunma Bakanlığı'nın yürüttüğü Euro Hawk Drone projesinde uçakların Avrupa Birliği'nin onayı alamayacağının anlaşılması üzerine proje iptal edilmişti.
Alman medyası Bakan Maiziere'yi, projenin onay alamayacağını çok önceden bildiği halde çalışmaya onay vermekle suçluyor. - Berlin
Son Dakika › Güncel › Almanya Savunma Bakanı Devleti Zarara Uğrattığı Gerekçesiyle Baskı Altında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?