Alperenler Bingöl'de Dev Bayrak Açtı - Son Dakika
Güncel

Alperenler Bingöl'de Dev Bayrak Açtı

Alperenler Bingöl\'de Dev Bayrak Açtı

Alperen Ocakları, Bingöl'ün Genç ilçesi çıkışında bulunan Kapar rampasında dev Türk bayrağı açtı.

14.06.2014 10:03  Güncelleme: 11:15

Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzel, Bingöl'de bulunan Alperenler ve Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) ile birlikte Bingöl'ün Genç ilçesi çıkışında bulunan Kapar rampasında dev Türk bayrağı açtı.

Diyarbakır'da yaşanan bayrak indirme olayını protesto etmek üzere bir araya gelen Alperen Ocakları üyeleri ve BİŞHAK üyeleri, Diyarbakır'ın Lice ilçesine gitmek üzere yola çıktı. Yaklaşık 20 araç ile konvoy şeklinde yola çıkan grup, Bingöl'ün Genç ilçesi Kapar rampası mevkiinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in de hazır bulunduğu alanda grubun geçişine izin verilmedi. Burada yolu trafiğe kapatan grup, bir süre sloganlar atarak, bayrak indirilme olayını protesto etti. Dev Türk bayrağı açarak yolu çift taraflı trafiğe kapatan grup, daha sonra alanda bulunan dağa çıkarak bayrağı açtı. Polis, güvenlik gerekçesiyle grubun geçmesine izin vermeyince grup burada basın açıklaması yapmaya karar verdi.

"PKK HALKIN ARKASINA SAKLANIYOR"

Burada toplanan kalabalığa hitaben basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzel, PKK'nın Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatarak, kamuoyunda bilinçli olarak bir provokasyon hazırlığı içerisinde olduğunu söyledi. Türk ve Kürt halkının bin yıllarca kardeşçe iç içe, tek bayrak gölgesinde yaşadığını aktaran Süzen, "Biz burada, bin senedir emperyalistlerin fitnesine rağmen beraber yaşama iradesini göstermiş, ay yıldızlı bayrağımızın altında, onun gölgesinde yaşama iradesini ortaya koymuş, Müslüman Kürt kardeşlerimizle beraber, bayrağımıza yapılan bu alçak saldırıyı kınamak üzere bir araya geldik. Bu bayrağın kırmızısında, Türk'ün de, Kürt'ün de, Çerkez'in de, Boşnak'ın da, Zaza'nın da kanı vardır. Bu bayrak herkesin bayrağı. Bu noktada biz buraya geldik. Bize ileride güvenliğimizin sağlanamayacağı gerekçesiyle ileriye gitmemize müsaade edilmedi. Biz buraya devlet güçlerimizle, kolluk kuvvetlerimizle, karşı karşıya gelip çatışmak için bir araya gelmedik. Biz devletimizin burada hain teröristlere karşı irade göstermesi adına kolluk kuvvetlerimize cesaret vermek için geldik. Nasıl ki yolu kesen PKK'lılar köyden zorla Kürt kardeşlerimizi yolun ortasına dikiyorlarsa bu noktada sivil bir inisiyatifin arkasına karı karakterleriyle sığınıyorlarsa, devletimizin sivil inisiyatifi olarak biz de buraya geldik öncülük etmek için gerekirse bu noktada canımızı vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

BİNGÖL'DE GERGİNLİK YAŞANDI

Burada yapılan basın açıklamasının ardından Bingöl'e doğru yola çıkan Alperenler, kentte şehir turu attı. Türk bayrakların pencerelerden sarkıldığı konvoy, Genç Caddesi üzerinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) önünden geçerken, olaylar çıktı. İddiaya göre, konvoydan parti binasına doğru pompalı tüfekle ateş açılması sonucu gerginlik yaşandı. Kent merkezinde önceden güvenlik önlemleri alan polis olaya anında müdahale etti. Kısa süreli gerginliğin ardından ortalığı sakinleştiren polis alandan çekildi.

BDP'DEN OTURMA EYLEM

Polisin çekilmesinin ardından parti binası önüne çok sayıda kişi geldi. Burada sloganlar atan partililer, yaşananları protesto etti. Toplanan kitleye hitaben bir konuşma yapan parti yetkilileri, polisin Alperenlere Genç ilçesine kadar eşlik ettiğini ifade ederek duruma tepki gösterdi. Kitle, parti binası önünde oturma eylemi yaparak, yaşananları protesto etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alperenler Bingöl'de Dev Bayrak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement