Amasra'da plajlarda şemsiye açacak yer kalmadı - - Son Dakika
Güncel

Amasra'da plajlarda şemsiye açacak yer kalmadı -

Amasra\'da plajlarda şemsiye açacak yer kalmadı -

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesine 60 binin üzerinde günübirlik ziyaretçi gelmesi nedeniyle plajlarda şemsiye açacak yer kalmadı.

29.07.2014 14:50

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesine 60 binin üzerinde günübirlik ziyaretçi gelmesi nedeniyle plajlarda şemsiye açacak yer kalmadı.

MÖ 300'lü yıllardan Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin yanı sıra doğal güzellikleri ve balık ağırlıklı mutfak kültürüyle turistlerin ilgisini çeken Amasra, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde tarihi günlerinden birini yaşıyor.

Yeşilin her tonu denizin mavisiyle bütünleşen doğasıyla ilgi çeken ilçede Büyük Liman ve Küçük Liman mevkisindeki plajlar tamamen doldu.

Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine, ilçede 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının dolduğunu, günübirlikte binlerce turistin ilçeye akın ettiğini söyledi.

Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illerden de çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını anlatan Timur, şöyle konuştu:

"6 bin nüfuslu ilçemiz günübirlik nüfusunun 10 katı turist ağırlıyor. İlçemizde tarihi kalabalık yaşıyoruz. Beklentimizin üzerinde turist geldi. Çok sayıda ziyaretçinin konaklama talebini karşılayamadık. İlçemiz Büyük Liman mevkisindeki plajımız tıklım tıklım doldu, şemsiye kuracak yer kalmadı. İlçe merkezindeki park sorunu nedeniyle araçlar ilçe girişindeki karayolunda kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Hediyelik eşya satılan Çekiciler Çarşısı'nda da yoğunluk yaşandı. Esnafımızın yüzü güldü. Bayram öncesinde ve sırasında aldığımız tedbirlerle sorunsuz bayram geçiriyoruz."

Bu arada Bartın'ın İnkumu, Güzelcehisar, Tarlaağzı ve Çakraz sahillerinde de yoğunluk yaşandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasra'da plajlarda şemsiye açacak yer kalmadı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement