Amman'daki "Sabırsız Aslan 2" Tatbikatı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Amman'daki "Sabırsız Aslan 2" Tatbikatı

18.06.2013 16:40

Amerikan savaş gemisi "Stockdale", Amman'daki "Sabırsız Aslan 2" tatbikatına katılmak üzere Ürdün'e geldi.

İsmini Vietnam savaşında (1956-1975) esir düşen Amerikalı komutan James B. Stockdale'den alan Amerikan savaş gemisi "Stockdale", Amman'daki Akabe limanına demirledi.

"Stockdale", çok sayıda hafif silah, yüzlerce füze ve 280 subay ve denizciden oluşan mürettebatının yanısıra gövdesinde uzun menzilli toplar ve iki helikopter barındırıyor. Yaklaşık 9 ton ağırlığında ve 509 fit uzunluğundaki savaş gemisi, başkent Amman'ın batısındaki Akabe körfezinde devam eden "Sabırsız Aslan-2" tatbikatına katılmak üzere Ürdün'e geldi.

Geminin arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak üzere tatbikata katıldığını kaydeden "Stockdale'in komutanlarından Bay John, şunları aktardı:

"Ürdün Kraliyet Deniz Kuvvetleri ile birlikte eğitim faaliyetlerine katılmak üzere buradayız. Geminin üzerinde yardım ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 2 helikopter ve gerekli teçhizat bulunuyor. Akabe dışında limanı olmamasına rağmen Ürdün Deniz Kuvvetleri gerçekten güçlü. Birlikte araştırma ve kurtarma faaliyetlerinde bulunacağız. Burada bulunmamız, askeri operasyonlara katılacağımız anlamına gelmiyor. Eğitimlerimizi tamamladıktan sonra Ürdün'den ayrılacağız."

?Ürdün'de 9 Haziran'da başlayan ve 20 Haziran'da son bulacak "Sabırsız Aslan-2" tatbikatı'na, Türkiye, ABD, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Bahreyn, BAE, Mısır, Pakistan, İtalya, İngiltere, Polonya, Fransa, Kanada, Yemen, Katar, Çek ve Ürdün ordusu katılıyor.

"Sabırsız Aslan-2" tatbikatının ilki,  geçen yıl mayıs ayında Ürdün'de gerçekleştirilmişti. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amman'daki 'Sabırsız Aslan 2' Tatbikatı - Son Dakika


Advertisement