Anap Genel Başkan Çelebi: Anap'ı Aramayın Anap Burada - Son Dakika
Güncel

Anap Genel Başkan Çelebi: Anap'ı Aramayın Anap Burada

Anap Genel Başkan Çelebi: Anap\'ı Aramayın Anap Burada

İbrahim Çelebi, merkezde sağda yeni parti arayışının ANAP'ı tarif ettiğini belirterek, "Anavatan Partisi burada" dedi.

28.04.2014 15:44  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgut Özal'ın 1983 yılında kurduğu Anavatan Partisi'nin devamı niteliğinde aynı isim ve logoyla 2011'de kurulan partinin genel başkanı İbrahim Çelebi, merkezde sağda yeni parti arayışının ANAP'ı tarif ettiğini belirterek, "Anavatan Partisi burada. Anavatan Partisi'ni arayanlara adres Anavatan Partisi" dedi.

ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Antalya'da bir simit fırınında basın toplantısı düzenledi. 'Yeni Anavatan yeniden Anavatan' sloganıyla 1983 yılında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kurduğu partinin ilkelerine sahip çıkarak siyaset sahnesine çıktıklarını anlatan Çelebi, geçmişle muhasebe yaparken bu siyasi geleneğin de büyük hatalar yaptığını söyledi.

Bu hatalardan birinin de Demokrat Parti ile bütünleşme olduğunu savunan Çelebi, birleşmenin sonucunda sadece ANAP'ın mal varlığının el değiştirdiğini söyledi. Türkiye'nin hala Özal'ın ANAP'ına ihtiyaç duyduğunu kaydeden İbrahim Çelebi, Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimleri ve onu takip eden milletvekili seçimleriyle partisinin Türk siyasetinin hizmetinde olacağını söyledi.

Çelebi, son yerel seçimlerin Türkiye'de yapıcı muhalefetin olmadığını ortaya çıkardığını söyledi. "Yapıcı muhalefetin, iktidara alternatif muhalefetin nasıl olduğunu Anavatan kadroları olarak göstermeye talibiz" diyen Çelebi, bu kapsamda şu ana kadar 28 ilde teşkilatlarını kurduklarını kaydetti. Mayıs ayı sonuna kadar 50 ilde örgütlenmeyi tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Çelebi, yeni Anavatan'ın merkez sağda başarılı olmayan siyasi parti denemelerinden farkını "Yeni oluşumların hepsi Anavatan Partisi'ni tarif ediyor. Biz de diyoruz ki, Anavatan Partisi burada. Anavatan Partisi'ni arayanlara adres Anavatan Partisi" sözleriyle ortaya koydu. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anap Genel Başkan Çelebi: Anap'ı Aramayın Anap Burada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement