Ankara'da 2 Canlı Bomba Kendini Patlattı (2) - Son Dakika
Güncel

Ankara'da 2 Canlı Bomba Kendini Patlattı (2)

Ankara\'da 2 Canlı Bomba Kendini Patlattı (2)

TÜRK BAYRAĞI DELİL OLARAK OLAY YERİ İNCELEME TARAFINDAN GÖTÜRÜLDÜANKARA'nın Gölbaşı ilçesine 30 kilometre uzaklıkta Haymana karayolu üzerindeki bir at çiftliğinde canlı bomba operasyonunun ardından olay yerinde yapılan incelemede, patlatmaya hazır hale getirilen araçtaki Türk bayrağı olay yeri inceleme ekipleri tarafından delil olarak emniyete götürüldü.

08.10.2016 11:36

TÜRK BAYRAĞI DELİL OLARAK OLAY YERİ İNCELEME TARAFINDAN GÖTÜRÜLDÜ

ANKARA'nın Gölbaşı ilçesine 30 kilometre uzaklıkta Haymana karayolu üzerindeki bir at çiftliğinde canlı bomba operasyonunun ardından olay yerinde yapılan incelemede, patlatmaya hazır hale getirilen araçtaki Türk bayrağı olay yeri inceleme ekipleri tarafından delil olarak emniyete götürüldü.  Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan tarafından bizzat yönetilen canlı bomba operasyonunun ardından bazı şüphelerde aydınlanmaya başladı.

Diyarbakır emniyetinden dün verilen istihbarat bilgilerinin yanı sıra özel bir at çiftliğinin arka tarafında tel örgülerle çevrili bir arazideki kulübede şüpheli kişilerin olduğu yönünde bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabaha kadar yapılan hazırlıkların ardından, operasyon için düğmeye sabah saat 06.00'da bastı. Operasyon sırasında emniyet güçleri kulübe etrafında güvenlik önlemi alarak içerideki teröristlere teslim ol çağrısında bulundu. Çağrıdan kısa bir süre sonra teröristler önceden hazırladıkları düzeneği ateşleyerek kendilerini patlattı. Patlamanın şiddetinden dolayı yaklaşık 200 kilogram amonyom nitratın teröristler tarafından infilak ettirildiği belirtildi.

OLAY YERİNDE 2 KİMLİK BULUNDU, BİR ŞÜPHELİ ARANIYOR

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan'ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı parçaları bulundu. Emniyet yetkilileri, patlamanın şiddetiyle her iki teröriste ait cesetlerin parçalandığı belirtildi.  Emniyet yetkilileri, ihbarda 3'ncü bir teröristin de olduğu bilgisi üzerine, eşkali tespit edilen bu şüphelinin yakalanmasına çalışıldığını bildirdi. Olay yerine Gölbaşı Belediyesi cenaze aracı çağrılırken, teröristlerin olay yerinden toplanan ceset parçaları Adli Tıp Merkezi'ne incelenmek üzere götürülecek.  Bombalı saldırıda kullanılması amaçlanan ve kulübenin önüne park edilmiş 06 EB 4775 plakalı aracın da olay yerinde kimliği bulunan Harun Arslan adına bir süre önce satın alındığı ve üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Araç da kullanılamaz hale gelirken olay yerinde çok sayıda çelik bilyeler bulundu.

CAMA TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR

Bombalı saldırıda kullanmak üzere hazırlanan otomobilde teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk bayrağı da olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.  Emniyet yetkilileri, teröristlerin muhtemel bir bombalı araç saldırısı hazırlığı ile 10 Ekim 2015'teki Ankara Garı saldırısının birinci yıl dönümü etkinliklerinin muhtemel hedefler arasında olduğunu bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da 2 Canlı Bomba Kendini Patlattı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement