Ankara'da Tarih Turizmi Canlandırılacak - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Tarih Turizmi Canlandırılacak

Ankara\'da Tarih Turizmi Canlandırılacak

Turizm planı çalışmaları kapsamında Polatlı İlçesi'nin potansiyeli yeniden ele alınıyor.

29.07.2011 12:25

Ankara Valiliği tarafından başlatılan turizm planı çalışmaları kapsamında Polatlı İlçesi'nin potansiyeli yeniden ele alınıyor. Bu kapsamda, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ile Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aypek ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muharrem Tuna ilçedeki tarihi mekanlarda inceleme yaptı.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde yapılan turizm planı çalışmaları kapsamında Polatlı'da ilk olarak Sakarya Meydan Muharebesi'nin simgeleyen Şehitlik Anıtı ve Müzesi ziyaret edildi. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ile birlikte ziyaretleri gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aypek ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muharrem Tuna, ardından 5 bin yıllık Frigya uygarlığının başkenti Gordion'da incelemede bulundu. Heyet, Sakarya Savaşı'nı anlatan Dua Tepe Anıtı ile Eskişehir karayolu üzerinde bulunan Kartal Tepe Mehmetçik Anıtı ve Panoramik Müze inşaatında da incelemeler yaptı.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, ilçenin turizm bakımından önemli gelişmelerin eşiğinde olduğunu, hedeflenen projelerin yapılmasıyla birlikte tarih turizminin merkezi haline geleceğini vurguladı.

Ankara'DAKİ BEŞ ÖNEMLİ TURİZM NOKTASI

Doç. Dr. Muharrem Tuna ise Ankara il merkezinde beş önemli turizm merkezi bulunduğunu belirterek, "Ankara Kalesi, Hacı Bayram Camisi, Anıtkabir, Hamam Önü ve Hıdırlık Tepe önemli merkezlerdir" dedi. Hıdırlık Tepe'de yıkımların başladığını ve buranın müzeler bölgesi olarak inşa edileceğini söyleyen Doç. Dr. Tuna, "Turizm projesinin eğitim tarafını üniversite olarak biz üstlendik. Lise öğrencilerine ve halka eğitim verilmesiyle ilgili plan hazırlıyoruz. Amaç, il merkeziyle bağlı ilçelerin tamamındaki turizm potansiyelini bir bütün olarak ele almaktır" diye konuştu.

TURİZMDE ANADOLU ÖNE ÇIKACAK

İstanbul, İzmir ve Antalya illerinde kıyı turizminin revaçta olduğunu belirten Doç. Dr. Muharrem Tuna, turizmde yeni hedefin Anadolu olacağını vurguladı. Türkiye'nin 2023 turizm vizyonu çerçevesinde TÜRSAB'la işbirliği yapmak suretiyle Anadolu'daki turizm hareketliliğini artırmayı hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Tuna, böylece turizmin daha kapsayıcı ve dengeli hale geleceğini ifade etti. - Ankara/ Polatli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Tarih Turizmi Canlandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement