Anneler Melektir Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Anneler Melektir Etkinliği

Anneler Melektir Etkinliği

şiddet ve teröre dikkat çekildi.

11.05.2013 10:13

Konak Belediyesi ve Türk Anneler Derneği'nin düzenlediği 'Anneler Melektir' adlı Anneler Günü etkinliğinde, kadına

şiddet ve teröre dikkat çekildi.

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ayşegül Maral, eski Başkanı Sabriye Saltuk, Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer ve İzmirli anneler katıldı.

TÜM KADINLAR ANNEDİR

Türkiye Anneler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ayşegül Maral, kadına karşı şiddetin son bulmasını dilediği konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Biz kadınlar ya anneyiz ya değil. Çocuğumuz olsa da olmasa da aslında içinde şefkat, anlayış, hoşgörü ve en önemlisi sevgi taşıyan her kadın bizce annedir. Anneler gününde, kadına yönelik her türlü şiddetin, çocuk yaşta evlendirilmelerin, teröre, cinsel istismara ve namus cinayetlerine kurban edilmelerin son bulduğu bir dünya armağan etmek isterdik."

ANNELER; SIĞINILACAK TEK LİMAN

Annelere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'ın fotoğraflarının yer aldığı sahneden seslenen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Toplumu sizler yücelttiniz, büyüttünüz, bugünlere getirdiniz" diyerek annelere teşekkür etti.

Başkan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çeşitli ülkelerde aynı anda yapılan bir ankette 'En büyük kayıp nedir' diye soruldu.Katılanların yüzde 90'ı tereddütsüz 'anne' yanıtını verdi. Buradan bile annelerin önemi, kutsallığı, yaşamdaki vazgeçilmezliği gözler önüne seriliyor. Ben bir babayım, ama hala zaman zaman yalnız hissettiğimde, düzen içindeki haksızlıkları görünce,

üzülünce yanımda hep annemi ararım. Demek ki hangi yaşta olursanız olun anneler her zaman sığınılacak tek limandır. Çünkü anneler dünyanın hiçbir coğrafyasında, hiçbir ikliminde ulaşılamayacak bir sevgi yaşatıyor."

YILIN ANNESİ ÖDÜLLERİ ÖZEL ANNELERE

Anneler Melektir adlı programda Yılın Annesi ödülleri sahiplerini buldu. Oğlu 1984 yılında eğitim uçuşunda şehit olan Aynur Karakuş, 2007'de Şırnak'taki çatışmada oğlunu şehit veren Sevinç Başoğlu, 28 yıldır otizm hastası oğlunun yaşamını güzelleştiren Ayşe Coşkun ile damadının bıçak darbeleri sonucu kızını kaybeden Suna Maviş, yılın annesi plaketlerini Başkan Tartan'dan aldı. Suna annenin "Benim kızımdan sonra sayısız kadın şiddet gördü ve öldü. Başka canlar yanmasın, analar yanmasın" feryadı Anneler Günü'ne damgasını vurdu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anneler Melektir Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement