Antalya'da "Çiçekleri Soldurmayalım Projesi" - Son Dakika
Güncel

Antalya'da "Çiçekleri Soldurmayalım Projesi"

Antalya\'da "Çiçekleri Soldurmayalım Projesi"

Antalya'da dezavantajlı çocuklara yönelik yürütülen "Çiçekleri Soldurmayalım Projesi" kapsamında açılan fayans, seramik, karo döşemeciliği kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

12.12.2016 18:23

Antalya'da dezavantajlı çocuklara yönelik yürütülen "Çiçekleri Soldurmayalım Projesi" kapsamında açılan fayans, seramik, karo döşemeciliği kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi'ndeki kurs merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Anadolu'da kaymakamlık yaptıkları dönemde bazı köylerde bir uygulamayla karşılaştıklarını anlatan Ece, şunları kaydetti:

"Oralarda komşunun bağına, bahçesine gitmesin, fazla uzaklaşmasın diye tavuklarının ayağına eski terlik gibi bir şeyler bağlıyorlar köylüler ve ona 'kelik' diyorlar. Keliğin maksadı tavuğun bıraktığınız yerden ayrılmadan, orada durmasını sağlamak. Şimdi Türkiye'nin bu terör olaylarıyla birtakım, çok affedersiniz 'tasmalı köpekler', durmadan Türkiyeyi bu eylemlerle kelikli tavuk yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi bulunduğu alandan ileriye doğru bir hamle yapmasını engellemeye çalışıyorlar ama bugün burada da örneğini gördüğümüz gibi, bir yanda genel idare bir yanda yerel idare bir yanda esnaf temsilcisi bir yanda STK olarak vakıflarımız, hep beraber bir arada olursak, bizi kimse kelikli tavuk yerine koyamaz. Allah'ın izniyle biz, uluslararası yarışımızı layıkıyla yaparız."

Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Yusuf Kınay ise projeyi desteklemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kınay, sokakta çalışan, çalıştırılan, suça sürüklenen, suçtan zarar gören, netice itibarıyla "dezavantajlı grup" olarak tanımlanan çocuklara meslek kazandırmak suretiyle toplumda hak ettikleri, kabul gören saygın bir konumda yaşamalarını sağlamalarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından fayans, seramik, karo döşemeciliği kursunu başarıyla tamamlayan 14 kursiyerden törene katılan 11'ine sertifikaları dağıtıldı. Ardından merkezde açılan yeni kursların sembolik açılışı protokol üyelerince kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Törene, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, birçok kurum müdürü, yöneticisi, kursiyer ailesi ve vatandaş katıldı.

"Çiçekleri Soldurmayalım Projesi", Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, il milli eğitim ve aile ve sosyal politikalar müdürlüklerinin yanı sıra İŞKUR, AESOB iş birliğiyle risk altında bulunan çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, mesleki beceri ve iş imkanı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla bir süre önce başlatıldı. Proje kapsamında açılan aşçı yardımcısı, konaklama ve seyahat hizmetleri ön büro elemanı, pastacı yardımcısı ile saç bakım ve yapımı gibi mesleki eğitim kurslarından bugüne kadar 239 kursiyer mezun oldu, 145 çocuğun istihdamı sağlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Çiçekleri Soldurmayalım Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement